Merhaba,

Youtube'da video duzenleme bolumuyle pek ilgilenmeyenler icin anlatım karışık olabilir umarım biri aşağıda anlatacaklarımı video ders halinde sunar.

Eşleşen ucuncu taraf iceriği olan videolardaki sorunun cozumunu forumlarda video duzenleme bolumunden sese gelip ordan telifli muziği kaldırmak olarak belirtmişler. Bu yontem coğu zaman işe yarıyor yalnız bazen Eşleşen ucuncu taraf iceriği sesi video duzenleme bolumunde bulup kaldıramıyoruz.

Bunun cozumu ise videonun sesini direk olarak kapatıp yeni bir ses eklemek. Yalnız bunu yaparken dikkat etmemiz gereken reklamlara uygun seceneğini secmek.

Ornek olarak Eşleşen ucuncu taraf iceriği. olan videoyu duzenleye tıklıyoruz ordan ses sekmesine tıklıyoruz yan tarafta cıkan tum parcalarda ara kısmına herhangi bir harf secip enter'a tıklıyoruz. Altta cıkan parcalara otomatik olarak Reklam destekli şarkıları goster secili oluyor ordan video uzunluğuna gore şarkı seciyoruz. Son olarak ses duzeyini ayarlama yerini en sağa kadar cekiyoruz sadece muzik olarak kalıyor. Aksi halde orjinal ses ile birlikte muzikde calıyor. Kaydet butonuna tılayıp cıkıyoruz.

Ornek muzik olarak Grass Silent Partner Şarkısı reklamlara uygundur.

Bu yontemle hem Eşleşen ucuncu taraf iceriği derdinden kurtuluyoruz hemde o videoda para kazanma aktif hale geliyor.

Not: Yazılı olarak anlatımda cok karışık gorunduğunu biliyorum ama biraz deneme yanılma yoluyla cozume ulaşabilirsiniz.

Daha once bu konu forumda anlatıldı mı bilmiyorum ben bulamadım o yuzden yayınlıyorum. Anlatıldıysa konuyu lutfen silin. Bu konu coğu youtube uploader icin gereksiz gelebilir fakat gunluk binlerce izlenme sayısı olan ama para kazandırmayan videolar icin cok iyi bir cozum olduğunu duşunuyorum. Ayrıca son zamanlarda fark ettiyseniz youtube Eşleşen ucuncu taraf iceriği fazla olan kanalları kapatıyor.

Son olarak bu dediklerimi yapmanıza rağmen Eşleşen ucuncu taraf iceriği yazıyorsa, sesden değil videodan kaynaklanıyordur bu durumda direk silmenizi oneririm.