Merhaba, sonunda SE geciş yapabildim. Bu yuzden benim de aktif olarak kullandığım FPS arttırma modlarını sizlerle paylaşacağım. Modlamayı bildiğinizi varsayıyorum.

Oyunumuz indirimde, 46 TL: The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition Steam'de %60 İndirimli (steampowered.com)
Ben Special Edition oneriyorum ama muhtemelen coğu modun Oldrim versiyonu da vardır.

Oncelikle Steam Oyun İcini kapatmakla başlıyoruz, biliyorsunuz ki Skyrim bozuk bir oyun. Special Edition olsa bile...

İkinci olarak BethINI indiriyoruz. Bu program coğu Bethesda oyunu icin var. Oyun ayarlarını istediğiniz gibi ayarlamanızı sağlıyor. Bunu yaparken de hangi ayarın FPS'e ne kadar etkisi olduğunu soyluyor.

BethINI at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

Başlangıcta S:SE seciyoruz.

Arayuzu bu şekilde. Kurcalayın biraz. Tum ayarları yaptıktan sonra Save and Exit'e tıklayacağız.

Surprizbozan: Kendi BethINI ayarlarım

Modlara gelmeden once son olarak SkyrimSE.exe'sine sağ tıklayıp Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seceneğini tikliyoruz. Lakin ENB kullanıyorsanız bunu yapmayın aksi taktirde oyununuz acılmayacaktır.

Modlara başlayalım.

1-) Tabii ki de Unofficial Skyrim Special Edition Patch. Skyrim oynayıp da bunu kullanmayan biri var mıdır bilmiyorum.

Unofficial Skyrim Special Edition Patch at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

2-) SSE Fixes. Yine USSEP gibi bu da hataları duzeltiyor. Yalnız bunu yuklemek icin dosya indirmeniz gerekiyor, Requirements kısmına bakın.

SSE Fixes at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

3-) Benim en yararlı bulduğum modlardan biri. Insignificant Object Remover. Gereksiz calıları kaldırıyor. Kurarken boyle bir ekran gelecek, Full secin ve Extras kısmından ikisini de tikleyin.

Insignificant Object Remover at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

4-) Skyrim Project Optimization. Ne yaptığı adından belli zaten.

Skyrim Project Optimization SE at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

5-) Bu modla gereksiz parcacık efektlerinin cozunurluklerini duşureceğiz.

Low Resolution Particles at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

6-) Yine cok yararlı bulduğum modlardan biri. No More Radial Blur. Gereksiz bulanık efektleri oyunda cok. Killmove yaparken bile bulanıklık var. Bunu kaldırıyor.

No more Radial Blur - Performance optimization at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

7-) Bu modu indirirken aslında FPS'imi bayağı duşureceğini duşunerek indirdim ama performansa etkisi gercekten 0. Sadece cimler daha guzel gorunuyor diye koyuyorum. Şunu da belirteyim Insignificant Object Remover modu ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. O gereksiz cimleri siliyor cunku, hepsini değil.

Lore Realistic Grass at Skyrim Special Edition Nexus - Mods and Community

Fotoğraf benim değil.

8 -) Skyrim'in ne kadar bozuk bir oyun olduğunun kanıtı bu moddur. 2K texture modu indiriyorsun ama FPS'in artıyor. Dikkat edin alttaki Performance Edition olanı indirin.

NobleSkyrimMod HD-2K at Skyrim Nexus - mods and community

Bu ayar ve modlarla birlikte aşağıdaki sistemimle oyunu sabit 60 FPS oynayabiliyorum.

İ5-4210M.
GT940M.
8GB RAM.

Umarım yardımcı olmuştur, bir yerde takıldıysanız lutfen sorun.