10 KASIM ATATUK’U ANMA TORENİ
www.okulplatformu.com sitesinden alınmıştır

Sunucu : Seneler nasıl da geciyor Atam ? Seneler nasıl da geciyor sarı sarı? Dağlarda cicekler mavi mavi
Ben mavi mavi cicekleri seviyorum Ve butun bu toprağın cocukları
Sana hasret cekiyor Atam
Sana hasret cekiyor.
Soyle bana mavi gozlu kumandanım Soyle bana rahat mısın yerinde ? Eminim ki şimdi mavi mavi
Sarı sarı cicekler acmadadır Ankara'nın beyaz mermerlerinde...
Sunucu : Sayın okul mudurum, değerli oğretmenlerim, sevgili arkadaşlarım! Bu gun Buyuk Onder Ataturk'un sonsuzluğa gocuşunun 67. yıl donumu.
Sunucu : O'nun vucudunu cok sevdiği yurdunun toprağına, ilke ve devrimlerini yureğimize gomduk.
Sunucu : Sizleri, ozgurluğumuzu, bağımsızlığımızı sağlayan, yurt ve millet butunluğunu koruyan, cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, ulu onder Ataturk ve silah arkadaşları icin bir dakikalık saygı duruşuna ardından da İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum.
Sunucu : Gunun onem ve anlamına uygun konuşmayı okulumuz sınıf oğretmeni ……………… ’den dinleyeceğiz.
Sunucu : "Benim naciz vucudum elbet bir gun toprak olacaktır. Fakat Turkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır."
8/B sınıfından ………………"Son Mektup" adlı şiiri okuyacak.

Sunucu : Her on kasım sabahı Saat dokuzu beş gece Edirne'de, Erzurum'da, Kars'ta, Van'da
Her on kasım sabahı
Saat dokuzu beş gece
Tekmil vatanda
Duyamazsınız tek ses Koylerde, kentlerde Duyamazsınız tek ses Okullarda, fabrikalarda Bir keder yayılmış bir duman gibi Işıltılı sabahın icine Ruzgarlar huzunle esmede Irmaklar huzunle cağlamada.
8/A sınıfından ………………arkadaşımız Ataturkculuğun ne olduğunu hatırlatacak

Sunucu: Yuce Ataturk, Amerikalı bir cicekcinin
-En cok hangi ciceği seversiniz? Sorusuna
-Al karanfil, cevabını vermiştir.

Şimdi 4/B sınıfı oğrencileri "Al Karanfiller" adlı şiiri sunacaklar.
Sunucu : "İki Mustafa Kemal var: Biri ben, olumlu Mustafa Kemal; diğeri ulusun daima yureğinde yaşattığı Mustafa Kemaller ulkusudur. Ben bu ulkuyu temsil ediyorum."
Anasınıfı oğrencilerinden ……………… “Başoğretmenim”adlı şiirini okuyacak
Sunucu : Turkiye Cumhuriyeti elbette kendi ulusunun yaşama bicimine uygun duşuncelerle gelişmeli, kendi yaşam kaynağını ve ilerlemesini kendi icerisinden cıkarmalıdır. Ataturkcu duşunce, yaşamın kaynağından ve ulusun bağrından cıkıp filizlenmiş, kısa zamanda gelişmiştir.
4/A sınıfından oğrenciler "Ataturk İlkeleri" ile karşınızda...
Sunucu : Ataturk diyor ki : "Her ulusun kendine ozgu gelenekleri, kendine ozgu alışkanlıkları kendine gore ulusal ozellikleri vardır. Hicbir ulus diğer ulusların taklitcisi olmamalıdır. Cunku boyle bir ulus ne taklit ettiği ulusun aynı olabilir; ne de kendisine bağımsız ulus denebilir. Bunun sonucu elbette husrandır."
3/B sınıfından ……………… “Mustafa Kemali Duşunuyorum” adlı şiiri okuyacak.
Sunucu :Yurtta ve dunyada Ataturk icin ne dediler? 5/A sınıfı oğrencilerinden dinleyelim
Sunucu : "Atam” adlı şiiri 1/B sınıfından ………………okuyacak.
Sunucu : 2/B sınıfından ………………"Cok Teşekkurler Ataturk" adlı monologu sunacak
Sunucu : 1/A sınıfından ………………" Ataturk" adlı şiiri okuyacak
Sunucu : 8/A sınıfından ………………arkadaşımızın yonetiminde hep birlikte en gur sesimizle “Gencliğin Ata'ya Cevabı”nı okuyalım,
soylediklerimi benden sonra tekrarlayın.)
Sunucu : Şimdi okulumuzun 2/B ve 5/A sınıfı oğrencilerinin soyleyeceği marşlar dinleyelim

Sunucu : "Siz buyuk oluler !
Biz, oldukten sonra da yaşayacaksınız ! " Ruhunuz şad olsun !
Sunucu : 10 Kasım Ataturk'u Anma programı burada sona ermiştir. İlginize teşekkur ediyoruz,saygılar sunuyoruz.

UYGUNDUR.
www.okulplatformu.com sitesinden alınmıştır