Son zamanlarda artan takipci uygulamaları, guvenlik seviyesi duşuk şifreler ve bilincsiz kullanıcılar yuzunden Twitter hesapları calınıyor. Bazı kullanıcılar takipci sayısını arttırmak icin sitelerdeki uygulamalara tıklıyor. Kimi kotu amaclı kullanıcılar bu uygulamalar sayesinde Twitter hesaplarını ele gecirip kendi cıkarları doğrultusunda kullanabiliyor. Twitter takipcisi satmak amacıyla kurulan sitelerin bircoğu bu yontemi kullanıyor. Ayrıca bazı kotu amaclı kullanıcılar caldıkları bu hesaplar uzerinden reklam ve tanıtım tweetleri atıyor. Hicbir Twitter kullanıcısı hesabının bu tur pazarlamalara karışmasını istemez sanırım.

Calınan Twitter Hesabımı Nasıl Geri Alabilirim?

Bu konuyla ilgili diğer sitelerdeki hemen hemen tum yazıları okudum. Ne yazık ki coğu konuyu ayrıntılara girmeden bitirmiş. Kullanıcılar anlamadıkları, yapamadıkları yeri sormak icin onlarca yorum yapmış. Fakat hicbirine cevap verilmemiş. Ben okuyucularımı mağdur etmemek adına ayrıntılı olarak anlatmak istedim.

Calınan Twitter hesabını geri alma işlemini 2 yontemle yapabilirsiniz...

A) Şifreyi Yenileme Yontemi: Twitter hesabınıza giriş yapamıyorsanız veya hesabınızın calındığınızı duşunuyorsanız şifrenizi yenileyebilirsiniz.

1) Twitter hesabımızın şifresini yenilemek icin buraya tıklıyoruz.

2) Şifre yenileme sayfasına girdikten sonra e-posta adresi, telefon numarası veya kullanıcı adımızı yazıp "Gonder" butonuna tıklıyoruz.

3)
Son olarak e-posta adresimize veya telefonumuza mesaj olarak gelen linke tıklayarak şifremizi yeniliyoruz.

B) Verilen Soruları Cevaplama Yontemi: Twitter yardım sayfasında yer alan soruları doğru bir şekilde cevaplayıp, yetkililere bildirebilirsiniz.

1)[/B] Oncelikle buraya tıklayarak Twitter yardım sayfasına gidiyoruz.

2)[/B] Acılan sayfada hesabımız ile ilgili birkac sorunun sorulduğunu goreceğiz. Yapmamız gereken tek şey en yakın ve doğru cevapları vermek.

Kaynak