normalde ENB konusunu bilgisayarıma Skyrim yukleyince acmak istiyordum ama boyle basit ENB'ler icin acayım gitsin dedim.
Eğer hicbir şekilde modlama nedir bilmiyorsan buradan uzaklaş. Basit bir şekilde modlamayı oğrenmek istiyorsan şu konuya bir goz at, sonra gel.
Bu rehber icin ben Surreal ENB sectim. Siz de goz atıp farklı secebilirsiniz ama sececeğiniz ENB'nin hangi enbseries versiyonuna ozel olduğuna, kurulum icin hangi dosyaları gerektirdiğine dikkat edin. Bizim sectiğimiz ENB en son versiyonunu gerektiriyor.
Requirements kısmındaki ENBSeries linkine giriyoruz.
Girdiğimiz sitede en altta News var, ona tıklayın.
Ustten Download'a girelim.
Burada bolca oyun var. Bizim oyunumuz Special Edition olduğu icin TES Skyrim SE'yi sececeğiz, altlarda.
İndireceğimiz ENB bize en son surumu kullanın dediği icin en usttekine tıklıyoruz.
Yine bizi garip bir sayfaya atacak, en altta Download var. Kaybolmayın sakın.
İndirdiğimiz klasorde WrapperVersion'u acalım. Burada bolca dosya var. Biz sadece d3d11.dll ve d3dcompiler_46e.dll dosyalarını Skyrim'imizin kurulu olduğu klasore atacağız. Skyrim.exe dosyasının bulunduğu yer yani.
Şimdi indirdiğimiz ENB klasorunu cıkartalım ve icindeki her şeyi yine Skyrim.exe'mizin bulunduğu klasore atalım.
Normalde burada enblocal klasorunu kendimize gore optimize etmemiz lazım ama bilgisayarımda Skyrim yuklu olmadığı icin anlatamayacağım maalesef. İlerleyen rehberlerde buna detaylıca girmeyi planlıyorum. Yine de siz kendinize gore ayarlamak istiyorsanız site bırakacağım, en iyi FPS'i almak icin bunları ayarlamanız gerek yoksa oyun kasabilir. Tabii kasmaya da bilir Skyrim bu sonucta. Rehber İngilizce ama cok zor değil anlarsınız Translate kullanarak.
Guide:ENBSeries - Step Mods | Change The Game
Şimdi oyunun Launcher'ini acacağız ve ayarlardan TAA'yı kapatacağız. ENB'nin kendi Anti-Aliasing ayarları var.
Kurma işlemimiz bu kadardı. Olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya calıştım.
Alta ENB'den fotoğraflar koyuyorum, oyununuz bu fotoğrafların aynısı olmayabilir cunku bu fotoğrafları cekenler coğunlukla HD Texture vs. modlar kullanarak cekiyorlar. Biz oyle bir mod kurmadık. Ama yine de oyun bayağı guzelleşecek.
Surprizbozan: Fotoğraflar
Diğer rehberlerde goruşmek uzere.