1) Backdoor

Backdoor uzerinde fazla durmak istemiyorum. Bunun sebebi backdoor yeseniz bile facenizi heklenemez hale getireceğimizden. Ama yinede 1-2 şey anlatıyım. Sağlam bir antivirus ve firewall işe yarar. Başlangıcta calışan programlara bakmanız şimdilik yeterli.

2) Keylogger

Keyloggeri backdoordan ayrı tutmak istedim. Keylogger cok sık kullanılan bir yontemdir. Klavyede bastığınız tuşları kaydeder.Mail adresine veya ftp adresine belirli aralıklarla gonderilir.Korunma yolu cok basittir.
1 numaralı keylogger duşmanı:keyscrambler anlatıyım hemen; keyscrambler,klavyede bastığınız tuşları rastgele bir tuşa basmış gibi gosterir. Orneğin 123456 yazdım keyscrambler bunu 59845 olarak gosterdi. Boylece keylogger olsa bile bi işe yaramayacak.

3) Fake

Coğu lamer bunu kullanır.Facebook gorunumuyle aynı olduğu icin coğu kişi anlamaz. Size bir site atarlar veya profillerinde şu sayfayı şikayet edin derler. Girdiğiniz sayfada şikayet et'e tıkladığınızda mail ve şifre ister.Hicbişeyden haberi olmayan kullanıcılar şifreyi girdikleri takdirde mail adresi ve şifresi ya mail adresine gider ya da siteye kaydolur. Korunmak icin şifreyi değiştirmeniz yeter.

4) ClickJacking

Aslında facebook acısından pek riskli değil ama girdiğiniz sitelerde tıkladığınızda bir sayfayı haberiniz olmadan beğenebilirsiniz. Korunmak icin firefoxda no-script uygulaması işe yarar.

Şimdiye kadar anlattıklarım bilgisayar uzerinden alacabileceğiniz onlemler.Şimdi ise facebookta alabilecekleriniz...

5) E-mail

Tabiki cok onemli E-mail adresinizi hekleseler dahi hesabınıza giremeyecekler gerci bunu birazdan anlatıcam şimdi oncelikle e-mail şifreniz cok guclu olmalı. Orneğin: 5Ds.Lps9-DjfuwD5 evet biraz zor akılda kalır. Ama bunu hatırlamak icin bilgisayarsa txt dosyası acıpta kaydetmeyin.Remote Administration Tools dediğimiz olayla dosyasınızı calabilirler. Şifremizden sonra onemli olan nokta gizli sorumuz.Gizli sorunuz her zaman alakasız birşey olsun. En sevdiğin hayvanın adı ne? 5asd87 gibi sacma birşey yapın.Kimse bulamaz.Bunun dışında mail adresinize girerken mutlaka keyscrambler acık olmalı.Gmail veya hotmailde telefon koruması vardı.Onu yaparsanız cok iyi olur,şuan hatırlamıyorum.

6) Facebook şifreniz

Yine facebook şifrenizi guclu tutmalısınız.Facebook girerken mutlaka şifreyi keyscrambler ile yazmalısınız.Beni hatırla işaretli olmamalı.Bunun sebebi aşşağıdaki maddede

7) Https/Stealer

Https genelde bankaların kullandığı 128 bitlik şifreleme sistemi.256da olabilir veri akışınızı şifreler ve stealer ile şifrenizi almaya calışanlar husrana uğrar Şimdi stealer yememek icin yapmamız gerekenler;

* Https kullanarak facebook a bağlanın
* Tarayıcınız guncel olsun.Şu anda en iyi stealer firefox 4 şifrelerini alabiliyor mesela.
* Facebookda şifrenimi hatırla kısmını işaretlemeyin,her zaman şifrenizi keyscrambler acık olduğunda yazın.

8) Giriş Bildirimleri

E-posta ve kısa mesaj etkin olucak. Bu 2si yeterli. Kısa mesaj olmayanlar alttaki maddeyi beklesinler.

9) Giriş onayları

Bu olay sizin bilgisayarınızdan başkası girdiğinde telefon numaranıza ve mail adresinize bildirim bırakır. Telefonunuza bir kod gelir. Eğer sizden başkası hesabınıza girdiyse o kodu yazmadan hesabınıza ulaşamaz. Yani şifrenizi bilse bile telefonunuza gelen kodu yazmadan hesabınıza girip hekleyemez.

10) Uygulamalar

* apps.facebook.com yani uygulama gorduğunuz linklere tıklamayın.
* Kullandığınız uygulamada karşınıza yukleme ekranı cıkarsa asla calıştırmayın.Genelde sorgulu java downloader kullanılır. Malum lamerler sorgusuz bulamaz Bu şu demek:Trojanları bir yukleme ekranı olarak gosterirler sizde gerekli bi dosya sanıp calıştır dersiniz,trojan bilgisayarınıza bulaşmış olur.

makalede uyulması durumunda heklenmenizin imkanı yoktur demiyorum,her an dikkatli olup yontemleri bilmeniz dahilinde cok cok zordur sadece umarım heklenmezsiniz iyi forumlar..