KPI, Key Performance Indicator (Anahtar Performans Gostergesi) teriminin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Kısacası ulaşılması gereken hedef olarak ozetleyebiliriz.
KPI'lar, belirli bir kuruluş veya kampanyanın başarısını olcmeye ve netleştirmeye yardımcı olan objektif olcumlerdir
Her sektor icin, sektordeki her şirket icin hatta şirketteki her departman icin ayrı ayrı KPI ’ler tanımlanmalıdır. Bunun temel nedeni sektor bazında değerlendirildiğinde dinamiklerin farklılığı, şirket ve departman bazında değerlendirildiğinde ise stratejilerin farklılığıdır.
Sektorleri aynı bile olsa iki farklı şirketten birisinin stratejisi hızlı buyume, bir diğerinin stratejisi kontrollu buyume olabilir. Bu stratejik kararlar her iki şirketin onceliklerinin cok farklı olabileceği anlamına gelir.
İyi Bir KPI ’nın Nitelikleri
Mevcut ve olculebilir olmalı Kpı ’larınızı bulduğunuzda ilk başta olcmek ve raporlamak icin bir mekanizma/arac olduğundan emin olmamız gerekir.
Etkileyici - İlgili Bir metrik karşılık gelen hedefini buyuk olcuden etkilemezse iyi bir KPI değildir. Hedef ile alakalı olması gerekiyor.
Anında Kullanışlı KPI ’nız son derece etkiliyse, anında yararlı olması gerekir. Yani KPI ’nızdan edindiğiniz icgoruye gore hızlı bir şekilde aksiyon alabilmelisiniz.
KPI FAYDALARI
Hedefleri doğrultusunda ilerleme ve iyileştirme aşamalarını tanımlayıp olculmesine yardım eder Sureclerini geliştirebileceğiniz ve artırabileceğiniz alanları bulmanıza yardımcı olur Ciddi bir sorunla karşılaşmanızdan once, olası sorunlar konusunda sizi uyarır Yoneticilerin işini daha iyi yapabilmelerini sağlar Hedefe gore nerede olduğumuzu değerlendirmek icin kullanılır Hızlı ve doğru karar vererek. Birim zamanda verilmesi gereken karar sayısında buyuk artış olur Hedef daha fazla karlılık icin gerekli kaynakları bulmamızı sağlar Geri bildirimlerle calışanların operasyonları daha iyi yoneterek grup performansının arttırılmasını sağlar Mevcut durumla istenen durum arasındaki farkı anlayabilmesi sağlar Kpı ’larınızdaki değişiklikler size ne zaman harekete gecmememiz gerektiğini gosterir. Sonucta elde ettiğimiz onemli rapor ve olcumleri iş arkadaşlarımızla ile paylaşabiliriz SEO KPI ORNEKLERİ
Organik Oturumlar Anahtar Kelime Sıralaması Artırır Talepler / Donuşumler Hemen Cıkma Oranı Sayfalar / Oturum Ortalama Seans Suresi Sayfa Yukleme Suresi En İyi Cıkış Sayfaları Tarama Hataları E-Ticaret
ROI Donuşum Oranı Ortalama Sipariş Tutarı Bekleyen odeme işlemleri Sepeti terk etme oranı Duzenli alışveriş yapan tuketicilerin oranı Tekil ziyaretciler Gunluk, haftalık, aylık ve yıllık satış oranları https://www.seohocasi.com/seo-kpi-metrikleri/
SEO KPI Metrikleri
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- SEO KPI Metrikleri