CD PROJEKT RED, Studio Trigger ve Netflix, yeni bir orijinal anime serisi olan CYBERPUNK: EDGERUNNERS'ın yaklaşan oyun Cyberpunk 2077 ile aynı evrende yer aldığını duyurdu. 2022'de gosterime girecek.

CYBERPUNK: EDGERUNNERS, geleceğin teknoloji ve vucut modifikasyonu takıntılı şehrinde hayatta kalmaya calışan bir sokak cocuğu hakkında bağımsız, 10 bolumluk bir hikayeyi anlatıyor. Kaybedecek her şeye sahip olarak, cyberpunk olarak da bilinen paralı bir kanun kacağı olan edgerunner olarak hayatta kalmayı secer.

Cyberpunk 2077 video oyununun arkasındaki şirket olan CD PROJEKT RED, The Witcher 3: Wild Hunt ve Cyberpunk 2077'nin yeteneklerinden oluşan yaratıcı bir ekiple seriyi uretiyor. CD PROJEKT RED'deki ekip 2018'den beri bu yeni seri uzerinde calışıyor.

Unlu Japonya merkezli animasyon şirketi Studio Trigger, serideki animasyon studyosu olarak hizmet verecek ve Cyberpunk dunyasını kendi imzaları ve canlı stilleriyle hayata gecirecek. Hiroyuki Imaishi'nin yoneteceği seride (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare), yonetmen yardımcısı Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare), yaratıcı yonetmen Hiromi Wakabayashi (Kill la Kill), karakter tasarımcıları Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal), Yuto Kaneko (Little Witch Academia), Yoshiki Usa (SSSS.GRIDMAN, Promare) ve senaryo uyarlaması da Masahiko Otsuka'da (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) olacak. Orijinal fon muziği de Akira Yamaoka (Silent Hill serisi) tarafından oluşturulacak.

Cyberpunk 2077 Oyun Direktoru ve CD PROJEKT RED Studio Başkanı Adam Badowski, “Sonunda Cyberpunk dunyasında bir anime uzerinde calıştığımızı acıklamaktan buyuk heyecan duyuyoruz” dedi. “İzlemek, okumak ve oynamak icin var olan tum cyberpunk iceriğini yalayıp yuttuk; yaratıcılığa cok fazla yer bırakan ve bizim uzerimizde cok guclu bir etkisi olan bir tur. CYBERPUNK: EDGERUNNERS, bir butun olarak cyberpunk'a ve animasyonlu olarak anlatılan hikayelere olan aşk mektubumuzdur. ”

“TRIGGER olarak, merakla beklenen Cyberpunk 2077 dunyasında yepyeni bir hikaye yaratmak icin CD PROJEKT RED ile calışmaktan buyuk mutluluk duyuyoruz. Bu evreni bir anime'ye uyarlamak cok zor ama doğrudan onunla yuzleşmek istiyoruz.” dedi Studio TRIGGER CEO'su Masahiko Otsuka. Yonetmen Hiroyuki Imaishi, “Cyberpunk'ı her zaman bir tur olarak sevdim, ancak her zaman orijinal bir eser olarak yaratmakta zorlandım. Bu yuzden bu projede CD PROJEKT RED ile calışmaktan cok heyecanlıyım. Hem oyun hem de anime hayranlarını memnun etmek kolay olmayacak, ancak bir meydan okumayı seviyorum ve produksiyonu dort gozle bekliyorum. Beklentileri karşılamak ve aşmak icin elimizden geleni yapacağız. ”