Arkadaşlar..
Hemen hemen herkese belirli donemlerde
bazı reklam ( spam ) e-mailleri almakta..
Kimden geldiği belirsiz olan bu mailler, bazı " spam programları "ile yollanmakta..Bazı maillerin altında "xxx pazarlama, genel mudur zirzop Bey..telefon : 0535 xxxxxxx " gibi yalan dolan adresler yazar..
inanmayın...
Bu reklam tacirleri, sizin benim, onun, onların e-mail adreslerini bir şekilde toplayıp, satıyorlar.. Ve kimliği belirsizkişi/firmalarsatıyorlar.
Kimse hoşnut olmaz bu davranıştan..Belirsiz kimliklerde, mail adresinizin dolaşması hoş mu sizce?
Bakın bir ornek vereceğim size..
Ben surekli bu forumda yazıyorum...Daha doğrusu yazmaya calışıyorum..coğu kişi yazdıklarıma karşı geliyor...neyse..onlar hic onemli değil..uzuluyorum..Henuz kavrayamadığımız icin olayı. Ben ( adı onemli değil) avrupada yayın yapan bir webmaster forumuna daha katılıyorum..orayada surekli yazıyorum..
bir gun adamın biri bir mesaj yazdı . aynen şoyle :
( ingilizce tabi)
" Spam mail yollamak icin bir program arıyorum..Tavsiye edeceğiniz program var mı?
--------
Anında tepkiler yağmaya başladı..İnanılmaz derecede tepki gosterdiler...Ve adam forumdan banlandı aynı gun..
----------------
Bizde olsa...........neyse.........
-----------
konuya donelim..
Bu tur mailler alırsanız, altında " bu maillerden almak istemiyorsanız, lutfen " remove " konulu boş mail atınız...vs..vs...yazar..
sakın yazmayın...adresinizin doğruluğunu kontrol ediyorlar..
telefon numarası yazıyorsa şikayet ediniz..mail listenize uyarı mailleri atınız...bunları teşhir ediniz...
Kendi web sitelerinizde ( hemen hemen herkesin vardır ) mail listeleri olur. site ziyaretcileriniz isterlerse ve sitenizi beğeniyorlarsa listenize uye olurlar. sizde belirli periyodlarda, uyelerinize mesaj atarsınız. Bu spam değildir. isteyerek uye olmuştur. sitenizden haber almak istiyordur. Lutfen bu mail adreslerini ucuncu şahıslara vermeyiniz..
-------------------
Bu kişiler , bu mail adreslerini CD şeklinde satıyor..." 10 milyon mail adresi 100 $" gibi fiyatlarla satışa sunuyorlar..Lutfen inanmayın...satın almayın...Tepki gosterin..Satın alsanız bile, yollayacağınıurun yada site reklamı inanın antipati toplar sizin acınızdan..
-----------
neyse...hatırlatayım dedim..inanıyorum coğunuz bunun bilincindesiniz...
CreativeTurkey ( Yaratıcı Turkiye )
-----------------------------------------------
Spam Mail tacirleri....
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Spam Mail tacirleri....