yeni ekders yonetmeliğine gore onumuzdeki kurban bayramı haftasında hic bir oğretmenin ekders almaması gerekiyor. belki idareciler yırtabilir onları saymıyorum. Derse giren oğretmenler enayi, gormeyenler uyanık guya. Bakanlık size diyorki haftada bir gidin ekdersinizi kesmicem diyo, siz cocukları duşunuyorsunuz.
kaymakamlık size iş veriyo vatanı milleti duşunuyosunuz.
alın işte ekders yonetmeliği arkadaşlar... Mum gibi erimekten kendimizi duşunemez olduk. Sendika eylem yapıyo 1 gun. (1 saat falan yapsak olmaz mı) var mı icinizde 10 gun eylem yapacak babayigit bir sendika.
Neyse insanlara haklarını oğreten bizler kendi hakkımıza gelince susmak zorundayız. Cunku VİCDAN diye bir kurum var icimizde Cenab-ı Hakkın yarattığı.
EK DERS PUANTAJLARI İLE İLGİLİ ACIKLAMALAR
1- Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğunun 27/02/2007 tarihli ve 11707 sayılı 2007/19 nolu genelgesinin 16. maddesinde; “Buna gore yalnızca Kararın 10,14 ve 21. maddelerinde belirtilen gorevlilerin ek ders saati sayıları haftanın calışma gunlerine eşit olarak dağıtılacak, bunun dışında kalanların ek ders saati sayıları, oncelikle aylık karşılığı kısmı değerlendirilmek uzere o hafta okuttukları derslerin tamamı uzerinden belirlenecektir” ifadesi gereği;
a) oğretmenlerin ek ders saatlerinin hesaplaması; oğretmenin hafta sonu o hafta
girdiği ders yukunden aylık karşılığı girmesi gereken ders saati duşulerek bulunacak, 10
saatte 1 saat planlama, branş oğretmeni ise sınıf oğretmenliği veya sosyal kulup icin 2 saat
eklenmek suretiyle o haftanın ek ders ders saati toplamı bulunacaktır.
(Ornek 1 ; Aylık ders yuku 27 saat olan bir Matematik Oğretmeninin alacağı ek ders;
27 – 15 saat (aylık karşılığı ders) = 12 saat ek ders + 2 Saat Sınıf Oğretmenliği + 2 Saat
Hazırlık ve Planlama = 16 saat ek ders alacaktır.
Ornek 2 : Branşı Sınıf Oğretmeni olan bir oğretmenin haftalık ders yuku 30 saat olduğundan 30 – 18 saat (aylık karşılığı) = 12 saat + 3 saat (hazırlık ve planlama) = 15 saat ek ders ucreti alabilecektir.
Ay sonu itibariyle haftadan az kalan gunler (29,30,31 gibi) bir sonraki ayda haftalık olarak
değerlendirilecektir.
b) İdareciler ile rehber oğretmenler gunluk olarak yazılacaktır.
2- Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramının hafta icine gelmesi durumunda ; oğretmen o gun uzerinde bulunan ders yukunu yerine getirmemiş sayılacaktır.
Orneğin : Haftalık ders yuku 30 saat olan bir sınıf oğretmeninin gunluk ders yuku 6 saat
olduğundan arefe gunu 3 saat, bayram gunu de 6 saat olmak uzere o hafta toplam 9 saat ders
yukunu yerine getirmediğinden, o hafta 30 – 9 = 21 saat ders yukunu yerine getirmiştir.
21 saat derse girdiğinden 21-18 (maaş karşılığı) = 3 Saat + 2 saat (planlama) = 5 saat ek ders tahakkuk
ettirilecektir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- BAYRAM ekdersini merak edenlere.