Musadenizle sizlere 3 yıldır uzerine calıştığım PPD Online kazanc yontemi hakkında bilgiler vermek istiyorum. Webde Sharecash veya Fileice araması yaparsanız karşılaşacağınız yazılar muhtemelen bana aittir ya da benden alıntı yapılmıştır. Hoş, burada da var bir kısım yazılarım
PPD İngilizce Pay per download ifadesinin kısaltılmış halidir ki İndirme başına odeme anlamına gelmektedir. Yuklediğiniz ceşitli dosyaları, ceşitli ortamlarda ceşitli yontemlerle paylaşarak indirilmesini sağlarsınız ve kazanc elde edersiniz. Burada ceşitli kelimesine dikkatinizi cekmek istedim. Hem dosya turlerinde hem de paylaşım yontemlerinde aklınıza gelebilecek her turlu ceşitli dosyayı ve yontemi kullanabilirsiniz. Bu noktada bolca hayal gucunuzu kullanmanız gerekebilir. ***** ve telif hakkı iceren dosyalar haricinde her turlu paylaşım yapabilirsiniz.
Amacımız bu sitelere yuklediğimiz dosyaları ceşitli ortamlarda paylaşarak indirilmesini sağlamak. Ancak karşıdaki kullanıcı dosyamızı diğer upload sitelerindeki (Rapidshare, Hotfile, Mediafire vb) gibi kolaylıkla indiremez. Dosyanın indirilebilmesi icin karşılarına cıkacak ceşitli anketlerden (survey) birinin tamamlanması gerekir. Fileice ve Sharecash sitelerini diğer sitelerinden ayıran en onemli fark da budur zaten.
Fakat bu kısma cok dikkat etmelisiniz; anketler
Ulkemizde bu işin pek tanınmamasının, duyulsa da sıcak bakılmamasının başlıca sebebidir anketler. Cunku bu tarz sitelerde Turkiye icin gecerli anket pek olmaz olsa da coğu genellikle Mobil kontor istediği icin haliyle sıcak bakmayız.
Ancak şu hususlara dikkat edelim; Anketler her ulkeye gore değişiklik gosterir. Anketler zaman zaman kolaylıkla tamamlanabilecek turden ucretsiz olabileceği gibi daha zor tamamlanabilen ucretli anketler de olabilir. Artı bu işten sizin para kazanabilmeniz icin sizin bu sitelerden dosya indirmenize gerek yoktur. Siz dosya indirmeyeceksiniz, indirilmesini sağlayacaksınız. Tamamlanan anketin niteliğine gore de kazancımız belli olur. Bir indirmeden $0.40 veya $0.60 gibi miktarlar da kazanabileceğiniz gibi tek bir indirmeden $20 bile kazanabilirsiniz. Karşıdaki kullanıcının işine yarayacak dosyalar paylaştığında seve seve anketi tamamlıyıp indiriyorlar.
Aylık 10000 dolar uzerinde para kazanan uyeler var. Sharecash sitesinde gunluk 1000 dolar uzerinde kazanan 3 uye var mesela.
Ben 2010 yılına doğru Sharecash sitesi ile başladım bu işe. 1,5 yıl sonra 2011 başında Fileice sitesine gectim. Toplamda PPD işinden yaklaşık $33.000 kazandım gecen bu surede. Hatta 2012 yılına doğru calıştığım şirketten işten cıkartıldım ve yaklaşık 1 yıldır Fileice odemelerimle geciniyorum. Elbetteki geleceği garanti olmayan bir iş hoş gunumuzde hicbir işin garantisi yok ama varoldukca da kazanabileceğiniz bir iş Ben cıkartıldığım iş yerinde aylık 1400 TL maaş alıyordum. Şimdi ise PPD işinden kazancım aylık ortalama 2500-3500 TL. Tabi ki bu tutarlar da az değil ama siz cok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Her şey size bağlı.
Aşağıya her iki sitedeki kazanc durumlarımı gosteren kanıtları paylaşacağım merak edenler icin.
ONEMLİ: Yeni uye olacak arkadaşlar sitelere benim referansımla uye olurlarsa sevinirim. Referansımla uye olmanızın size herhangi bir zararı olmayacağı gibi bana da %5 de olsa alt uye kazancı getirecektir.
Ayrıca referansımla uye olacak arkadaşlara hazırlamış olduğum PPD Online Kazanc Yontemi kitabını gondereceğim. Bunun icin referansımla uye olduğunuz siteyi ve kullanıcı adınızı ozel mesajla bana bildirmeniz yeterli.
Ve tabiki eski alt uyelerim de bu kitabı isteyebilirler benden.
Bugune kadar onlarca hatta yuzden fazla kişiye, alt uyem olsun ya da olmasın bu işi anlattım. Alt uye kazancı elbette guzel ama asıl amacımız insanlar duysun bilsin kazansın. Cunku maalesef ulkemizde bu iş pek bilinmiyor yada sevilmiyor.
Sharecash sitesine referansımla uye olmak icin TIKLAYINIZ
Referanssız direkt uyelik icin TIKLAYINIZ
Fileice sitesine referansımla uye olmak icin TIKLAYINIZ
Referanssız direkt uyelik icin TIKLAYINIZ
Not: Fileice sitesinde uyelikler yonetici onayından gecmektedir. Sahip olduğunuz siteleri ve kullandığınız yontemleri belirterek bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir.
Fileice sitesinden aldığım tum odemelerin listesi:

Fileice sitesinde genel kazanc durumum:

Sharecash sitesinde genel kazanc durumum: