Şimdi gelelim uploaderlık işine. Oncelikle bu işe başlamadan once 2 şeyi belirlemeniz gerekiyor. Kullanacağınız filehost veya filehostlar ve paylaşım yapacağınız dosya turu. Filehost olarak ben genelde turbobit kullandım ve kullanıyorum. Cunku şuanda internette en sağlam filehostlardan biri. 600 sn problemi vs. olmak uzere bircok dezavantajı var. Ancak şuanda kullanılabilecek ve benim tecrubemin en cok olduğu filehost turbobit. Bu yuzden http://tr5.in/ceO bu linkten turbobit e uye oluyoruz. ( Bu benim referans linkim, isteyen konunun altında verdiğim normal linktende uye olabilir. Ancak emeğe saygı amacıyla ve daha fazla yardım istiyorsanız; bu linkten uye olmanızı tavsiye ederim
Şimdi ilk olarak oyunu ele alalım. Oncelikle pc nizde bulunan 20 - 30 mb lik kucuk oyunlarla bu iş yurumez. Oyundan para kazanmak istiyorsanız; CoD , PES, Fifa, DIRT, NFS tarzı populer oyunlar paylaşmalısınız ve yeni cıkan oyunları takip etmelisiniz. Bu tarz oyunlar cok buyuk boyutlu olduğu icin genelde ttnet in bize verdiği upload hızıyla bu iş yurumez. Bu noktada ya nalpaguttt gibi hesaplara upload yapan arkadaşlar rica edeceğiz, ya cuzi bir ucret karşılığı upload yaptıracağız. Ya da buuyk duşunup bir adet VPS alacağız. VPS ne diye soranlar icin; VPS nin eminimki uzun bircok tanımı vardır. Ama basitce, siz bir server kiralıyorsunuz ve bu bir nevi sanal pc gorevi goruyor. Cok yuksek hızlarda download ve uplaod yapabiliyorsunuz. Orneğin; birdne fazla dosyayı aynı anda 2 - 3 mb/sn hızla uplaod ediyorsunuz.
İkinci olarak film ve diziyi ele alacağım. Film ve dizi sektorunun puf noktası paylaşacağınız dizi ve ya filmi en kaliteli şekilde en erken yayınlayan olmaktır. Film ve dizi den buyuk meblağlar kazanmak icin yuksek hitli sitelerde moderator olmanız lazım. Yada hitli sitelerde normal uyelerin paylaşım alanlarında ve rekabetin tavan yaptığı bu tur yerlerde paylaşım yapabilirsiniz. İşin paylaşım kısmını anlattım ama uplaod kısmını biraz atladım, cunku uplaod işi aunı oyundaki gibi; Ya VPS kiralayacaksınız yada birine uplaod ettireceksiniz. Ama ozellikle yabancı dizilerin boyutları kucuk olduğu icin ftp yoluyla da uplaod edebilirsiniz.
Muzik konusunda yazılacak fazla birşey yok. Yine film paylşaımında olduğu gibi erken paylaşmak onemli. Ama ozellikle Turkiye de muzik telif hakları biraz sıkılaşmaya başladı. Dikkat edin derim.
Program, altyazı vs. hakkında pek birşey diyemeceğim. Orası sizin hayal gucunuze kalmış.
SON OLARAK BAZI PUF NOKTALAR VE TAVSİYELER:
- Asla ama asla sahte paylaşım yapmayın. Bu itibarınızı 0 a indirir.
- Asla filehostları kandırmaya calışmayın. Ne kazanırsanız paylaşımlarınızdan gelir, uc kağıtla hicbirşey kazanılmaz.
- Tecrube herşeyden değerlidir. Gidip 50 - 60 TL ye uplaod kitapları almaya kalmayın sakın
- Ozellikle film ve dizi paylaşımı yapanlar iyi hit almak icin aktif olmak zorundadır. Bir dizinin ilk bolumunu paylaşıp sonra 3 - 4 bolum sonrasını paylaşmak pek birşey kazandırmaz.
- Forumlarda ayrı ayrı konularınız olsun. Ancak tum konularınızı barındıran tek bir konunuzda mevcut olsun. Ve o konuyu sık sık kontrol edip, guncel tutun.
- Oyun paylaşıyorsanız konunun icinde serial ve crack, yabancı film dizi paylaşıyorsanız konunun icinde altyazı verin. Boylece insaların sizi tercih etme sebepleri artar.
- KONU BAŞLIKLARINI KISA AMA ACIKLAYICI TUTUN. Konu icinde serial, altyazı vs. veriyorsanız başlıkta belirtin.
DOSYALARIMI NEREDE PAYLAŞIRIM:
Alıntı yapmak serbesttir. Ancak lutfen konu icindeki ref linkleri vs. değiştirmeyin.
Reflinkimden uye olmak istemeyip emeğimin karşılığını vermek istemeyenler icin Turbobit'in normal linki
Meteormta'dan sevgi ve saygılarla...