Gelişen teknoloji, her alanda olduğu gibi fotoğrafcılığı da doğrudan etkiledi. Boylelikle resim cekme ve duzenleme gibi bircok işlem, studyolara gitmeye gerek kalmadan belirli araclarla gercekleştirilebiliyor. Bunlardan birisi de gecmiş donemlerde cekilen siyah beyaz resimlerin renklendirilmesi. İşte siyah beyaz fotoğraf renklendirme nasıl yapılır? sorusunun cevabı…
[h=4]WhatsApp yedekleme kapatma nasıl yapılır? [2022][/h] [h=2]Siyah beyaz fotoğraf renklendirme (Programsız)[/h] 1800’lu yıllar, fotoğrafcılık icin bir donum noktası oldu. 1855’te James Clerk Maxwell’ın uc renkli yontemle yaptığı ilk renkli fotoğrafıyla ve 1861’de Thomas Sutton’un cektiği ilk renkli manzara resmiyle gunumuz fotoğrafcılığının temelleri atıldı. Tabii o donem renkli resimler hemen yaygınlaşmadı. Bu nedenle uzun bir sure daha fotoğrafcılıkta siyah beyaz gorseller tercih edildi.
Son yıllarda, ozellikle sosyal medyanın yaygın hale gelmesiyle siyah beyaz fotoğrafların renklendirilmesi uzerine bir akım başladı. İnsanlar arasında bunun icin sadece Photoshop gibi bilgi gerektiren yazılımların kullanıldığına yonelik genel bir algı var. Ancak sanılanın aksine işlem programsız da yapılabiliyor.
İnternette siyah beyaz fotoğraf renklendirme icin ceşitli web siteleri mevcut. Uyelik veya odeme gerektirmeden tek bir tıkla istediğiniz resmi renklendirebiliyorsunuz.
Adım 1: Buradan siyah beyaz gorselleri renklendirme işlemi icin herhangi bir uyelik veya odeme istemeyen ilgili web siteyi acın.
Adım 2: Renklendirmek istediğiniz bir gorseli ”Select a Photo” seceneğine tıklayarak sisteme yukleyin.
Siyah beyaz gorsel renklendirme Adım 3: Gorsel, hicbir işlem yapmanıza gerek kalmadan uc aşamada ve saniyeler icinde renklenecektir.
Siyah beyaz gorsel renklendirme Adım 4: Son olarak ”Download” seceneğine tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz, ”Process another photo” sekmesine tıklayarak farklı bir fotoğrafı daha renklendirebilirsiniz.
Peki siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Sizce siyah beyaz fotoğraf renklendirme işlemi icin en kolay yol ne? Goruşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.