Diğer rehberlerim:
Rehber: Demon's Souls RPCS3 60+ FPS ve Mod Merhaba arkadaşlar, Demons's Souls'u RPCS3 uzerinden oynamak icin yeterli turkce kaynak olmadığını fark ettim. Olan rehberler eski ve guncel surumlere uymuyorlar. Bu rehber sayesinde, oyunu 60+ FPS oynayabileceksiniz. Yeter ki orta seviye bir PC'niz olsun. Rehberde derlenen butun yazılar...
Rehber: Demon's Souls RPCS3 Klavye & Mouse Ayarları Merhaba arkadaşlar, daha once size RPCS3 Demon's Souls nasıl oynayacağınızı ve iyi performans icin ne yapmanız gerektiğini anlatmıştım. Konu ve konu dışında bircok arkadaşın kontrolcusunun olmadığını, bu yuzden oyunu oynayamadığını soylediler. Ben de bu konuda araştırmalar yapıp başarılı bir...
Rehber: RPCS3 oyun nasıl guncellenir? Forumda bir hayli RPCS3 rehberim oldu ancak her konuda teker teker bahsetmemek icin guncellemeleri ayırmaya karar verdim. Bu rehberimizde oyunlar nasıl guncellenir, hangi programla guncellenir gibi konuları esas alacağız. 1- Programı edinmek...
Rehber: God of War Ascension RPCS3 + FSR Merhaba, bu rehberimizde GoW: Ascension oyununu RPCS3 uzerinden nasıl oynayacağınızı anlatacağım. 1- Giriş ve onemli bazı detaylar Oncelikle, Ascension oyunu GoW'un son oyunu olduğu icin (2018'den once) en ağır ve en PC sistemine uymayan oyunu. Bu yuzden oyunu oynayabilmek icin gercekten iyi...
Rehber: God of War Collection (1-2) + Origin (GoS, CoO) / RPCS3 60+ FPS Herkese iyi forumlar, RPCS3 rehber serisinin GoW oyunları bolumune giriş yaptık, istiyorum ki herkes bu oyunları oynayabilsin. Diğer rehber serilerim: https://www.technopat.net/sosyal/konu/god-of-war-ascension-rpcs3-fsr.2257780/...
1- Onemli bilgiler ve performansOyun RPCS3 destek listesinde InGame yani, "guclu donanım ister" sınıfındadır, işlemcinin en on planda olduğu ve PC mimarisine en uzak oyunlardan birisidir. Şahsi fikrim 1600 AF altında bir işlemciyle hic kalkışmamaları.
Oncelikle oyun yer yer 40 hatta 38 bile goruyor, aşağıdaki videodan da gorebilirsiniz ancak bunlar genelde anlık olup yukseliyor ve stabillikten pek odun vermiyor. PS yapısı gereği 30 FPS'de bile optimize calışan bir mimariye sahip, yani PC'de gorduğunuz 30 FPS gibi değil.
Dipnot: Forumdan bazı arkadaşlar da "sıkıysa GoW 3 yapta gorelim" tarzı şeyler soylediler, arkadaşlar acıkcası oyunun emulasyonunu, patchini ben yapmıyorum. Ben de biliyorum bu oyunun cılgın FPS vermeyeceğini, ancak en stabil şekilde ayarlarını sunuyorum ve guncel olarak. Sonucta RPCS3 bağımsız topluluklar tarafından geliştirilen bir emulator. Ayrıca emulator yapmak, tersine muhendislik yapmak hic kolay bir şey değildir, bir yazılımcı olarak buna değinmek istiyorum. Ben size sadece araştırdığım ve edindiğim bilgileri aktarıyorum hepsi bu ve bu sayede daha fazla insana yayılır belki diye umit ediyorum. Ben bu oyunları PC'de oynayan bir avuc insanlardan biri olacağıma oynamam daha iyi, diğer insanlar da faydalansın istiyorum. Mesaj alınmıştır sanırım.
Oyun isteği icin konu altına mesaj bırakabilirsiniz.
Rehberimizi kapsayan oyun:
God of War III - BCUS98111 / BCES00510 / BCES00799 2- Oyununuzu guncelleyinOyunu 1.03 surumune guncelleyin, 1.00 surumu bende acılmadı ve rehberimize bu surumden devam edeceğiz.
Rehber: RPCS3 oyun nasıl guncellenir? Forumda bir hayli RPCS3 rehberim oldu ancak her konuda teker teker bahsetmemek icin guncellemeleri ayırmaya karar verdim. Bu rehberimizde oyunlar nasıl guncellenir, hangi programla guncellenir gibi konuları esas alacağız. 1- Programı edinmek...
3- Oyunun Patch ayarlarını yapalımOncelikle oyuna sağ tıklayarak Manage Game Patches diyoruz ve 1.03 secili gelmesi lazım ayarlarımızı burada yapacağız.
AyarDeğerDisable Color GradingAcık, bu atak yaparken kılıcın ışık ayarlarıyla oynuyor performansı yukselten bir etken. Grafiklerde belirgin bir şey gormedim.Disable Layered FogAcık, aslında bu yukarıdaki ayarın alternatifi fakat biz her ihtimale karşı bunu da acıyoruz.Disable Motion Blurİsteğe bağlı ayarDisable MLAA SPUAcık, performansı onemli olcude arttırıyor. Eh tabi grafikten odun veriyor.Skip any videos with X button (Xbox: A)Videoları belirtilen tuşlar gecmenizi sağlıyor. Ben actım.Unlock FPSAcık, bu sizin icin 60 FPS ayarını yapıyor.
4- Oyunun ayarlarını yapalımBuradaki ayarlar kaynaklı bulunmuş olup, RPCS3 sitesinden alınma değildir, deneyip yanılma ile bulunmuştur. En stabil değerlerdir.
Custom Configuration
CPU:
AyarDeğerSPU XFloatRelaxed. Performansı iyileştirip bugları temizliyor.SPU Block SizeMega
GPU:
AyarDeğerFramelimitOffAnti-AliasingBu bende Auto, ancak daha kotu bir sisteminiz varsa Disabled yapabilirsiniz.Resolution Scale200% (2K). 4K yapınca 3090 bile oyunun altında eziliyor, 1080P yapınca da kart cok calışmıyor. Biz ikisini de istemediğimiz icin 2K yapıyoruz.Resolution Scale Treshold160x160. Upscale yaptığımız icin bazı detaylar bozuk gozukebilir ondan bu ayarı bu konuma getiriyoruz.Write Color BuffersAcık. Bu da gorunmeyen bazı detayları duzeltiyor.Vsyncİsteğe bağlı bir ayar. Ekran yırtılması olursa acarsınız.Asynchronous Texture StreamingBende acık konumda. Guclu bir kartınız varsa bu ayarı acarsanız performans artışı sağlar. Eğer 2070S+ bir kartınız varsa bu ayarı acabilirsiniz.
Advanced:
AyarDeğerRSX FIFO AccuracyAtomic.Driver Wake-Up DelayBu ayarı, deneye yanıla buldum. 40 yapabilirsiniz, eğer bu ayarı ellemezseniz oyun durduk yere cokuyor.
Not: eğer oyun logolardan sonra siyah ekranda kalırsa sabredin, acılıyor. İlk acılışta yapabiliyor bunu araştırdığıma gore versiyondan versiyona fark ediyor. Bende boyle bir sorun yoktu.
Tablodaki ayarları gozunuz kapalı değiştirmeyin. Onemli seceneklere acıklama yazıyorum ve sisteminiz icin onemli detaylar. Her şey hazırsa oyunu acabilirsiniz.
Oynanış videosu:
İlk defa oynadığım icin bazı yerlerde takılıyorum.

Video işleniyor, cok yakında 1080P olur.