Youtube yeni başlayanlar icin ekipmanları onerileri arayanlara guzel bir yazı paylaşmak istiyorum. Youtuber ekipmanları n11 ya da hepsiburada gibi online alışveriş sitelerinde paket şeklinde de satılabiliyor. Youtube hocam ekipman listesini tek tek inceleyerek Youtuberler icin gerekli materyalleri tanıtmış. En ucuz video ekipmanları nelerse, bunları sizlere onermiş. Youtube ekipmanları Gittigidiyor gibi acık artırma sitelerinde de satılıyor. Bazı gunler indirime giren Youtube ekipmanlarını ucuz fiyata bulabilmek icin siteyi takip etmelisiniz.

Youtube canlı yayın ekipmanları neler yapılabilir? Youtuber ışıklandırma ve Youtuber studyosunun dışında mikrofon ve hoparlorunuzu de ayarlayarak guzel bir Youtuber platformu kurabilirsiniz.

Gunumuzde Youtube kanalları bi hayli coğalmış durumda. Her gun yuzlerce kanal acılırken yeni kanallar duşuk butceli ekipmanlara ihtiyac duyuyorlar. Bunlar mikrofon, kamera, kulaklık vb. ekipmanlar. Bakalım ucuz fiyata hangi ekipmanları almalıyız.

Trust Starzz

Listemize Turkiye'de cok meşhur olan ve gayet iyi satılan Trust Starzz ile başlıyoruz.

Bu mikrofon bazı unlu Youtuber'ların ilk mikrofonu. Fiyatına layık ses kalitesi ile tuketiciyi kendine cekiyor. 2.5 metrelik uzun kablo ve 50 ~ 16000 Hz frekans aralığı barındırıyor. 80 - 90 TL fiyat aralığında bulunan Trust Starzz giriş seviyesinde ilk tercihiniz olabilir.

Mikrofon konusunu bir kenara ayırmadan once sizlere iki urundeki deneyimlerimi sunmak istiyorum. İlk mikrofonum olan Trust Starzz deneyimlerime gore biraz narin. Bir iki duşurmeden sonra ses kaydı alırken arkadan garip sesler duyabilirsiniz. Onun dışında sesli goruşmelerde karşı tarafı hic rahatsız etmiyor. Mikrofonum kırıldıktan sonra BM 800'u satın aldım. Hala gelmesini bekliyorum.

Snopy Rampage SN-R10

Kulaklıklar arasında ilk tercihimizi bir oyuncu kulaklığı olan Rampage SN-R10 olarak yaptık.

Snopy Rampage SN-R10 gayet dayanıklı ve kullanışlı bir kulaklık. Kalın kablosu ve bukulebilir yapısıyla kırılmalara kopmalara karşı gayet dayanıklı. Ayrıca led ışıkları ve mikrofonu da mevcut. Piyasada 90-125 TL arasında fiyatları bulunan urun videodaki goruntu guzelliğini de sağlayacaktır.

Philips SHP1900/00

Listemize oyundan cok yuksek ses veren bir kulaklıkla devam ediyoruz. Acıkca soylemek gerekirse bu kulaklıkta muzik dinlerken alacağınız ses SN-R10'dan daha fazla olacaktır. Ayrıca goruntusu de gayet şık ve sade. Mikrofonu ve yuksek ses kalitesi sunan SHP 1900/00; Youtube'a başlamak icin tercihleriniz arasında olabilir. Fiyatı ise 70-90 TL arasında seyrediyor.

Yine her iki kulaklığıda kullanmış birisi olarak SHP1900/00'ın dayanıksız olduğunu soyleyebilirim. Cok dikkatli kullanımda gayet uzun sure kullanabilirsiniz. Ancak sandalyeye takılması yada ani bir cekme işlemi kablosunun kopmasına yetecektir. Ayrıca uzun sureli kullanımda SN-R10'un daha iyi performans verdiğini soyleyebilirim. Ancak ses yuksekliği olarak SHP1900/00 biraz daha iyi diyebiliriz.

Logitech C310

Kamera konusunda hemen hemen tum Youtuber'lar Logitech markasını kullanıyor. Fiyatlarına bağlı olarak kalitesinin de değiştiği bu kameralardan birini tercih edebilirsiniz. Biz listemize C310 modelini ekledik. HD 720p kalitesinde goruntu veren kamerayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca cihaz 5 megapiksel. Fiyatı ise 140-170 TL arasında değişiyor.

Bana kalırsa bir kamera almak yerine mevcut telefonunuzu kullanabilirsiniz. Eğer yuksek model bir telefonunuz varda daha iyi goruntu kalitesi alabilirsiniz.

Kaynak: PcHocasi.com.tr