Facebook'un pabucunu dama atacak

Dunyaca unlu sosyal paylaşım sitesi Facebook'a KKTC'den rakip cıktı.

Dunyaca unlu sosyal paylaşım sitesi Facebook'a KKTC'den rakip cıktı.

Facebook ve Twitter'e gore daha geniş kapsamlı olan "Students Circle"a herkes uye olabiliyor. KKTC'den bir Nijeryalı oğrenci tarafından geliştirilen Students Circle, bu siteye uye olanların birbiriyle sohbet edebilme, bilgi ve resim paylaşabilme ozelliğinin yanı sıra, oğrenciler ve akademisyenlerin uzaktan eğitimine olanak sağlayabilen ozelliklerden dolayı Facebook'tan daha geniş kapsamlı olduğu goruluyor.

Dunyaca unlu yayın organları Forbes, Guardian ve BBC World Service'in de manşetlerine taşıdığı "Student Circle" projesi, Girne Amerikan Universitesi, Yonetim Bilişim Sistemleri Bolumunun Nijeryalı oğrencisi Gossy Ukanwoke tarafından geliştirildi. Students Circle'a 8 ay gibi kısa surede 141 farklı ulkeden 50 bin oğrenci ve akademisyen uye oldu.

"Students Circle'ın Facebook'a benzer bir sosyal paylaşım sitesi olduğuna değinen Nijeryalı oğrenci Gossy Ukanwoke, "Facebook'taki gibi istediğiniz de fotoğraf, video ve bilgilerinizi paylaşabilirsiniz" diyor ve "Tum bu benzerliğin yanında Students Circle, Facebook'tan birtakım ozelliklerden ayrılıyor. Bu sitedeki uyeler istediğinde projelerini paylaşabilir. Orneğin Girne Amerikan Universitesi ve Turkiye'deki herhangi bir universite oğrencisi istediklerinde bilgi alışverişinde bulunabiliyorlar. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan uyemiz, yardım gereken konuda isteğini paylaştığı zaman, diğer uyeler tarafından bu yardım gorulup kendisine yardım edilmeye calışılıyor" dedi.

Proje ile ilgili acıklama yapan GAU Yoneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi de, "Elimizden geldiğince oğrencimize destek vermeye calıştık. Hocaları ozellikle akademisyenlerimiz destek verdi. Gercekten orijinal ve enteresan bir proje olarak ortaya cıktı" şeklinde konuştu. Dunya basınının da bu projeyi dikkatle takip ettiğini dile getiren Vehbi, "Uluslararası alandaki dergilerde ve medya organlarında yer aldı. Kısa bir sure icerisinde 140'tan fazla ulkeden uye sayısına ulaştı. Suratle de bu sayı artıyor. Ne kadar hoş bir ortamımız var ki, Nijerya'dan Afrika'dan gelen bir oğrenci KKTC Girne Amerikan Universitesi'nde boyle bir proje gercekleştiriyor" şeklinde bu projeden duyduğu sevinci aktardı.

Turkiye'de henuz yeni oğrenilen bu sosyal paylaşım sitesinin keşfedilmesinden sonra, Facebook'a gore kullanıcı sayısındaki oran şimdiden merak konusu olmuş durumda.