Meta, eski adıyla Facebook şirketinin sahibi olduğu dunyanın en populer anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, gizlilik ozelliklerine bir yenisini daha ekledi. Aslında yıllardır beklediğimiz ve aylardır calışmalar yapıldığından bahsettiğimiz WhatsApp cevrimici gizleme ozelliği ilk olarak uygulamanın beta 2.22.20.9 surumunde yayınlandı. Bugun artık hepimiz WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini kullanabiliyoruz.
iOS işletim sistemine sahip iPhone ve Android işletim sistemine sahip diğer akıllı telefonlarda WhatsApp cevrimici gizleme ozelliği sayesinde artık artık gonul rahatlığıyla uygulama icinde gezebilecek, mesajlaşabilecek ve hayrola online oldun bana yazmadın şeklindeki rahatsız edici tepkilerde kurtulmuş olacaksınız. Gelin WhatsApp cevrimici gizleme nasıl yapılır yakından bakalım ve işlem hakkında bilmeniz gereken onemli detayları gorelim.
iOS ve Android icin WhatsApp cevrimici gizleme nasıl yapılır? Adım #1: WhatsApp mobil uygulamasını acın. Adım #2: Ayarlar sayfasını acın. Adım #3: Gizlilik sekmesini genişletin. Adım #4: Son Gorulme ve Cevrimici seceneğine dokunun. Adım #5: Kimlerin cevrimici olduğunuzu gorebileceğinizi secin. Adım #1: WhatsApp mobil uygulamasını acın: WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini dilediğiniz gibi duzenlemek icin WhatsApp mobil uygulamasını kullanmak zorunda değilsiniz. Birazdan anlatacağımız adımları WhatsApp Web versiyonunda da uygulayabilirsiniz. İşlemi nerede yaparsanız yapın uygulamada duzenlediğiniz yeni ozellikler senkronize olarak WhatsApp hesabınızın acık olduğu diğer cihazlarda da uygulanacaktır.

Adım #2: Ayarlar sayfasını acın: iOS ya da Android telefonunuzda WhatsApp mobil uygulamasını actığınız zaman ekranın altında bir arac cubuğu goreceksiniz. Burada Durum, Aramalar, yeni ozelliklerden biri olan Topluluklar, Sohbetler ve Ayarlar seceneklerini goreceksiniz. WhatsApp cevrimici gizleme işlemini surdurmek icin Ayarlar butonuna dokunarak ilgili sayfaya gidin.

Adım #3: Gizlilik sekmesini genişletin: WhatsApp Ayarlar sayfasını actığınız zaman ilk sırada profil duzenlemelerini yapabileceğiniz bir alanın altında Yıldızlı Mesajlar, Bağlı Cihazlar, Hesap, Gizlilik, Sohbetler, Bildirimler, Saklama Alanı ve Veriler, Yardım, Arkadaşına Oner gibi seceneklerle karşılaşacaksınız. WhatsApp cevrimici gizleme ozelliği kullanıcı gizliliği ile ilgili bir konu olduğu icin soz konusu duzenlemeyi yapmak icin Gizlilik sekmesine gitmelisiniz.

Adım #4: Son Gorulme ve Cevrimici seceneğine dokunun: WhatsApp Ayarlar sayfasındaki Gizlilik sekmesinde kullanıcı gizliliğini ilgilendiren Son Gorulme ve Cevrimici, Profil Fotoğrafı, Hakkımda, Gruplar, Durum, Mevcut Konum, Engellenenler, Varsayılan Mesaj Suresi, Okundu Bilgisi secenekleriyle karşılaşacaksınız. WhatsApp cevrimici gizleme işlemine devam etmek icin ilk sırada karşınıza cıkan Son Gorulme ve Cevrimici seceneğine dokunun.

Adım #5: Kimlerin cevrimici olduğunuzu gorebileceğinizi secin: WhatsApp Ayarlar sayfasındaki Gizlilik sekmesinden ulaştığınız Son Gorulme ve Cevrimici secenekleri sayfasında Son Gorulme Bilgimi Kimler Gorebilir başlığını Herkes, Kişilerim, Şunlar Haric Kişilerim, Hic Kimse olarak belirleyebilirsiniz. Hemen altında bulunan Cevrimici Olduğumu Kimler Gorebilir başlığını ise Herkes ya da Son Gorulme Bilgisiyle Aynı olarak secebilirsiniz.
Bu noktada bir parantez acalım. Eğer cevrimici olduğunuzu herkes gorsun derseniz kelimenin tam anlamıyla telefon numaranıza sahip ve WhatsApp kullanan herkes sizin cevrimici olup olmadığınızı gorur. Son Gorulme Bilgisiyle Aynı olarak secerseniz sayfanın ustunde yer alan secenekte son gorulmenizi kimler gorsun ya da gormesin diye belirlediyseniz o kişiler cevrimici olup olmadığınızı gorur.
Bu ozellik dışında WhatsApp ’ta cevrimici olmadan nasıl yazılır diyenler icin bir yontem daha var:
Şimdi birbirimiz kandırmayalım. WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini aktif hale getirdi diye yıkılacak yuvalar, bozulacak işler olduğunu hepimiz biliyoruz. Hadi daha masum bir sebepten gidelim, devamlı WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini aktif olarak kullanmak istemiyorsunuz ama yalnızca o an WhatsApp ’ta cevrimici olduğunuzu gizlemeye ihtiyacınız var diyelim. İşte bunun icin tatlı su kurnazı bir yontem var.
WhatsApp mobil uygulamasını tamamen kapatın. Hemen ardından Wi-Fi ve mobil verinizi kapatın yani herhangi bir şekilde internet bağlantınız olmasın. Size gelen mesajı acın ve dilediğiniz gibi yanıtlayarak gonderin. Elbette o an gitmeyecek, aynı şekilde o an siz de online yani cevrimici gozukmeyeceksiniz. Şimdi Wi-Fi ya da mobil verinizi acarak internete bağlanın. Mesajınız alıcıya gitti ve sizin cevrimici olduğunuzu hic kimse gormedi.
Elbette kabul edelim bu yontem pek de kullanışlı değil. Zaten bu yontem ile yalnızca o an cevrimici olduğunuz gorunmuyor, internete bağlandıktan sonra bir başka sohbete giriyorsanız diğer kişiler online olduğunuzu gorecekler. Bu nedenle yukarıda anlattığımız adımları uygulayarak WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini aktif hale getirmek en etkili yontem olacaktır.
WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini neden kullanmalıyım?
İcinde yaşadığımız yuzyıla hayran kalmamak elde değil, hayal bile edemeyeceğimiz teknolojileri kullanıyor ve giderek kalitesi artan internet bağlantımız sayesinde her an online olabiliyoruz. İşte WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini neden kullanmalıyım sorusunun yanıtı da bu cumlede saklı, her an online olabiliyoruz.
Her an online yani cevrimici olmak demek her an ulaşılabilir olmak demek. Yemek mi yiyoruz, film mi izliyoruz, ozel bir şey mi yapıyoruz, uyuyor muyuz hayır kimse bunu onemsemiyor. Aslında o insanlar bencil oldukları icin bunu onemsemiyor değiller, yalnızca cağın şartları gereği her an cevrimici olduğumuzu biliyorlar ve bu nimeti de sonuna kadar kullanıyorlar.
Elbette sevgilimizin, ailemizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın bize her an ulaşması her zaman buyuk sorunlara neden olmuyor, bir şekilde kendimizi anlatabiliriz ama ya patronlar? Maalesef pek cok iş yeri Slack ve benzeri iş icin geliştirilmiş anlık mesajlaşma uygulamaları yerine aslında ozel hayatımızdaki mesajlaşmalar icin kullanmamız gereken WhatsApp platformunu kullanıyorlar.
İş icin de WhatsApp kullanınca ne oluyor, sevgilinizle flortoz bir mesajlaşmanın tam ortasında cevrimici olduğunuzu goren yoneticiniz iş hakkında bir şeyler sormaya başlıyor. Aman gormemişim demek de yok cunku kendisi online olduğunuzu goruyor. İşte WhatsApp cevrimici gizleme ozelliğini tam olarak bu nedenle kullanmalısınız. Biraz mahremiyet herkesin hakkı.
Online olup olmadığınızı kimlerin goreceğini secebileceğiniz yeni ozellik WhatsApp cevrimici gizleme nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak işlemi adım adım butun detaylarıyla anlattık. WhatsApp cevrimici gizleme ozelliği hakkındaki duşuncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.