Evet arkadaşlar biz webmasterlar fazla alexayıda onemsemezsekte aslıdan alexa bizim icin doğrudan cok etkildir. Sebebi ise alexa ve google iş birliğiden , konuya girecek olursak ;
Google kaliteli siteler secimden tek başıan calışmıyor alexa ile calışıyor yani Alexa rankı yuksek olan sitelere google cok onem veriyor. ( kısacası budur arkadaşlar )
Peki alexada nasıl rank ’ımı yukseltirim diyorsanız ;
Evet arkadaşlar ceşitli forumlardan bloglardan okuduklarımı sizlere anlatıyorum.
1 ) Alexa Toolbar yukleyin.
Sebeb : Kendi bilgisayarınıza Alexa toolbar yuklerseniz devamlı kendi sitelerinze bakacağınızdan toolbar sayesinde Alexa.com a rapor gonderiliyor ve boylece sitenizin Rank ’ı artmaya başlıyor. Şoyle acıklayacak olursak

a) Toolbarlı Misafir puanı = 10 puan
b) Widgetli yani sitesine kodu ekleyen web sitelerinin puanı = 5 puan
c) Hic biri olmadan = 1 puan
d) Sitede kalma suresi = 2 puan
e) Sayfa Goruntuleme= 3 puan

2 ) Sitelerinize alexa kodunu yerleştiriniz.Kodu yerleştirmek icin buraya tıklayınız.
Sebeb : Kodu yerleştirmemizdeki amacımız 1 ci maddenin b şıkkındaki sebebden dolayı yani daha fazla rank.
3 ) Sitenizde , blogunuzda alexa hakkıdna yazıalr yazınız Alexa bunu sever be rankınız artar.
4 ) (En onemli maddelerden biri ) Webmaster forumlarında sitenizin Tanıtımlarını yapın , imzalarınıza sitenizi ekleyin. Ayrıca sitedeki aktif insanların imzalarını satın alın oraya site adreslerinizi yazınız.
Sebeb:
Neden Webmaster forumlarında tanıtım yapıyorum ? : Arkadaşlar Webmaster forumlarına takılanların enelde hepsi alexa toolbar kullanır ve sitenize girerek sitenize fazla fazla puan getirir.
Neden imzama sitemi yazıyım ? : Deminki madde de de olduğu gibi forumda aktif bir insansanız milletin ilgisini cekeceksiniz ve sizi goz ucuyla araştırmaya calışacaklar yani imzanızdaki sitelere tıklayacaklar boylece rankınız biraz daha aratacak.
Neden imza satın alayım ? : Kendi imzam yetmiyormu neden başkasından imza satın alayım delimiyim ben diyorsanız hayır deli değilsiniz ama forumda herkezin dikkatini cekemezsiniz. Dikkat cekenlerden alın
5 ) Sitenizin alexa trafik sayfasına diğer wm arkadaşlarınızı sokmaya calışın orn : aycan.net - Traffic Details from Alexa
6 ) Userlarınızı misafirlerinizi Alexa toolbar indirmeye teşfik edin orn : http://forum.buokulbitmez.com/alexa-...ar-t24858.html
7 ) Bu madde biraz zor ama sitenize webmasterları cekecek şeyler koyun misal wm aracları gibi.
Sebeb : Wmler de toolbar oldğundan surekli sitenize girecekler ve + puan verecekler
8 ) Arkadaşkar Makale yazınız Webmasterlilk hakkında wm sitelerine makaleler yazıp gonderiniz super bir etkisi var.
Şimdlik bu kadar. Makale tarafımca yazılmıştır kopyalayabilirsiniz ama Url gostermek koşulu ile url :
Alexa Nedir ? Rank yukseltme yolları
Aycan BULBUL