Bu rehberi ozellikle 2. oyun icin yazıyor olsamda genel olarak tum soul oyunları icin gecerlidir. Bu rehber kesinlikle bir walkthrough değildir. Sadece size kendi deneyimlerimden yolar cıkarak "tuyo" vermek istedim.

Classlar;

Warrior: Yuksek gucu olan melee uzerinee kurulu bir sınıftır. Melee yada pyromancer olarak oynamak istiyorsanız bu class'ı tercih edebilirsiniz. Bu class'ın kotu yanı başlangıc olarak verilen kılıc biraz gucsuzdur. Yerine hızlıca daha iyi bir silah bulmanızı oneririm.
Knight: Yuksek cana ve defansa sahip tank olarak isimlendirebileceğimiz sınıf. Fazla ozel bir yanı yokc
Swordsman: İki tane tek elli silahla başlar ve bir kılıc ustasıdır. Canı duşuk olmasına rağmen hızlı bir karakterdir. Bu karakterle amacınız hic damage yememeye calışmak olmalı.
Bandit: Okcu. Ozel bir yanı yok. Sniper tarzı bir karakter icin kullanabilirsiniz.
Cleric: Benim favorimdir. Sorcerer veya Hexer oynamak istiyosanız iyi bir secim olacaktır. Bu sınıfı secerseniz Forest Of Fallen Giants'daki gizli odadan sorcerer asasını almayı unutmamanızı şiddetle oneririm. Ayrıca skeleton lords'u bonfire ascetic basarak tekrar kesmeyi de unutmayın.
Sorcerer: Buyucu. Sorcerer oynamak istiyorsanız yuksek Intelligence, Faith ve Attunement yardımcı olacaktır. Fakat duşuk canı yuzunden Cleric'i oneririm. Skeleton lords'u bonfire ascetic basarak tekrar kesmeyi de unutmayın.
Explorer: Statleri duşuktur ama tonla itemla başlar. "Wealth equals power" anlayışınız varsa secebilirsiniz.
Deprived: Acemiyseniz uzak durun. Sıfır stat ve Sıfır item. Hardcore challange...

Başlangıc itemı olarak buyucuyseniz bonfire ascetic almanızı oneririm. Melee iseniz Healing wares alabilirsiniz bir suru heal itemi veriyor.

Ilerleme;

Oyunda gidebileceğiniz bolgeler sıralı değil ve levelinizin ustunde bolgelere yanlışlıkla gidebilirsiniz. Benim tercihim once Majula bonfireının arkasındaki mağara yolu gibi olan yerden Forest of Fallen Giant'a gitmenizi orayı temizledikten sonra dev kuyunun arkasında Heide's Tower'a gitmenizi oneririm. Sonrası icin şu sırayı takip edebilirsiniz.
Majula Forest of Fallen Giants Heide's Tower of Flame Lost Bastille Belfry Luna Sinner's Rise No-Man's Wharf Huntsman's Copse Undead Purgatory Harvest Valley Earthen Peak Iron Keep Belfry Sol The Pit Grave of Saints The Gutter Black Gulch Shaded Woods Doors of Pharros Brightstone Cove Tseldora Shrine of Winter Drangleic Castle Shrine of Amana Undead Crypt Aldia's Keep Dragon Aerie Dragon Shrine Dark Chasm of Old Memory of Vammar Memory of Orro Memory of Jeigh Dragon Memories Throne Of Want Bolgeleri bulmak icin eke koyduğum haritayı kullanabilirsiniz. (Harita wikiden alıntıdır.)

Oneriler;
Saldırmadan once rakibinizin saldırı bicimini ezberleyin ve zayıf noktasında saldırın. Level kasmak icin yere sign koyup başka oyunculara yardım edebilirsiniz. Başlangıc olarak The Last Giant bosunun girişine Summon Sign'ınızı bırakın ve bunu tekrarlayın. Hızlıca level kasacaksınız. Duşmanları tek tek yenmeye calışın. Grup olarak geldiklerinde en gucsuz duşmanlar bile cok buyuk tehlike yaratabilir.Duşmanları kendinize cekmek icin herhangi bir fırlatılabilir ya da ok kullanabilirsiniz. Things Betwixtte (başladığımız bolge) bir kuş yuvası var. Oraya silky stone yada petrified something attığınız zaman size rastgele bir item verecek.(upgrade itemları, healing itemlari,human effigy vs.) Silky stone icin domuz oldurebilirsiniz. Human Effigyleri oyunun başında ihtiyac dışında kullanmayın. Oyunun başında zor bulunuyorlar. Fakat ilerisinde 30-40 tane taşımaya başlıyorsunuz. Size saldırmayan hicbir şeyi oldurmeyin. Majuladaki domuzlardan gelişmediğiniz surece uzak durun!!! Alıntı değildir. Kendim yazdım. Yeni başlayanlara yardımcı olabildiysem ne mutlu... Hatam varsa bildiriniz.