"Krizi cozuldu." Turkiye, Google'ın ozel ulke tanıtım kampanyasına girdi.

Turkiye, internetin en populer arama motoru Google'da tanıtım atağına başlıyor. Turkiye, Google tarafından onumuzdeki ay başlatılacak ve 10 ulkenin tanıtımının yapılacağı ozel arama sisteminde yer alacacak. Google ’da yaklaşık 15 bin sozcuk biri arandığında, sozcuklerin karşılığında cıkan sayfaların koşesinde hic aranmamış olmasına rağmen Kultur ve Turizm Bakanlığı tarafından ozel olarak hazırlanan, Turkiye ’nin tanıtıldığı sayfaların bağlantısı yer alacak.

Google Earth programında gectiğimiz yıl, Diyarbakır'ı "Kurdistan'ın başkenti" olarak belirtmesinin ardından, Turkiye ile Google yetkilileri arasında ABD ’de başlayan kıran kırana pazarlık ilk meyvelerini gectiğimiz aylarda vermeye başladı. Google yoneticileri, Turklerden gelen yoğun baskı uzerine, once Google Earth ’deki krize yol acan hataları duzeltti, ardından da Turkiye ’yi Google arama motorunda yoğun olarak onumuzdeki ay başlayacak olan ozel ulke tanıtım kampanyasında yer alacak olan 10 ulkenin icerisine dahil etti.

-GOOGLE ’A ARALIK ’TA 200 BİN DOLAR, 2008 ’DE İSE 1 MİLYON DOLAR ODENECEK

Google yonetimi ile New York Kultur ve Turizm ateşeliği arasında yaklaşık 6 aydır suren hazırlık calışmalarının ardından, Google ile reklam anlaşması kararı alındı. Turkiye, Aralık ayında başlatılacak kampanya icin Google ’a 200 bin dolar odeyecek. 2008 yılı kampanyaları icin ise Turkiye ’nin tanıtım butcesinden Google ’a odeyeceği rakam 1 Milyon doların uzerinde olacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Google yoneticileri, Turkiye ile Google Earth ’de yaşanan "Kurdistan" krizinin ardından, Turk yetkililerle başlattıkları calışmalar cercevesinde once Turklerden cok buyuk tepki goren hatalara son verdiklerini, ardından da, ulke tanıtımlarını yoğunlaştıracakları kampanyanın icerisine yer alacak 10 ulke arasına Turkiye ’yi de eklediklerini belirtti. Yetkililer, Turk yetkilerle aylardır surdurdukleri calışmalar neticesinde, arama motorunda aranacak sozcukleri saptadıklarını belirterek "15 binin uzerinde sozcuk Google arama motorunda arandığında karşılığında Turkiye ’nin tanıtımının yapıldığı sayfalar da cıkacak. Başta ABD ’de olmak uzere Google ’da hergun arama yapan milyonlarca ziyaretci Turkiye ’yi aramadıkları halde, Turkiye icin ozel olarak ayarlanmış sozcukleri aradıkları icin karşılarında Turkiye ’yi bulacaklar. Bu kampanya sayesinde Turkiye başta Ameriklılar tarafından, cok daha iyi tanınacak ve ukenin turizm gelirleri artacak. Bu şekilde Google ile Turk yoneticiler arasında başlatılan iyi diyologlarla da ikinci bir Google Earth krizi de yaşanmaycak" diye konuştular.

ANKA