Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi Dunya Fikri Mulkiyet Teşkilatı (WIPO), Gurcistan Fikri Mulkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mulkiyet Ajansı iş birliğiyle Antalya'da duzenlendi. Sempozyuma bircok ulkeden temsilciler katıldı. Sempozyumun acılışında coğrafi işaretlerin onemine dikkati ceken Turk Patent ve Marka Kurumu (TURKPATENT) Başkanı Cemil Başpınar,.etkinlikte 10'dan fazla ulkeden katılımcının yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gerek ulusal gerekse uluslararası duzeyde coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak icin calışmalarımızı surdureceğiz." Sempozyumda, yakın zamanda tescil alan 25 urun icin coğrafi işaret tescil belgesi takdim toreni gercekleştirildi. Sonrasında coğrafi işaretli urunlerin yer aldığı sergi gezildi. DHA ’nın haberine gore; Bucak Belediyesi, TURKPATENT onculuğunde Antalya'da duzenlenen, 'Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi'nde Bucak salebinin tescil belgesini aldı. Kongrede misafirlere Bucak salebi ikram edildi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Unal,
"Sempozyumda katılımcılara Bucak Salebi ikram ediyoruz. Salebimiz katılımcılar tarafından buyuk beğeni topladı. Tescil belgesi bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bucak Salebi, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Belediyesi ve Bucak Kaymakamlığı olarak ve uc kurum adına tescillendi. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Hasan Yalcın Mecikoğlu ve yonetim kurulu uyelerine, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu'na ve Bucak ilce Tarım ve Orman Mudurluğumuze cok teşekkur ediyorum." dedi. Bucak Belediye Başkanı Unal, program cercevesinde tosmankara helvası, canak ekmeği ve Bucak tarhanasının da coğrafi işaret belgesi alması icin yetkililerle goruştu. Bucak salebi lezzeti artık tescilli