2022 FIFA Dunya Kupası'nda mucadele eden İsvicre'nin Turk asıllı futbolcusu Eray Comert, Kamerun galibiyetiyle gruptan cıkma şanslarının cok yukseldiğini soyledi. Eray Comert, İsvicre'nin Kamerun'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Dunya Kupası'na cok iyi hazırlandıklarını belirten Eray, Kamerun karşılaşması hakkında, "Dunya Kupası'na cok iyi başladık. Kamerun'la oynadığımız gruptaki ilk karşılaşma cok onemliydi. İlk macı kazanmak istiyorduk, kupada ilerlemek icin bu karşılaşmanın oneminin farkındaydık. Bu konsantrasyonla sahaya cıktık. İyi bir mucadele oldu ve 3 puanı aldık. Cok mutluyuz. Şimdi ikinci maca bakacağız." değerlendirmesinde bulundu. Grupta sonraki maclarını Brezilya ve Sırbistan ile oynayacak İsvicre'nin son 16 şansını da değerlendiren 24 yaşındaki oyuncu, "Kamerun galibiyetiyle gruptan cıkma şansımız cok arttı. Bizim icin ilk mac onemliydi. İkinci macımız Brezilya'yla, zor bir karşılaşma ama Dunya Kupası'nda her şey olur." ifadelerini kullandı. Dunya Kupası'nda yaşanan surpriz sonuclar hakkında ise Eray, "Bu sonuclar da Dunya Kupası'nda her şeyin olabileceğini gosteriyor ama biz sadece kendimize bakıyoruz, mac mac bakıyoruz. Bizim icin takımımızın ne yapacağı, kendi performansımız onemli. Artık sadece Brezilya macını duşunuyoruz." şeklinde konuştu. Dunya Kupası'nda yer almanın cok ozel bir duygu olduğunu belirten Eray Comert, şunları kaydetti: "Dunya Kupası'nda oynadığım icin cok mutluyum. Bir Turk olarak Dunya Kupası'nda olduğum icin de cok mutluyum. Cok onemli bir his. Dunya Kupası oynamak her futbolcuya nasip olmuyor. İnşallah daha cok Dunya Kupası'nda yer alacağım. Turkiye'den gelen destek mesajları icin de herkese cok teşekkur ediyorum."
La Liga ekiplerinden Valencia'da forma giyen Eray, Katar'daki hava durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Ben İspanya'da oynuyorum, sıcaklık orada da var. Benim icin o kadar. Tabii 30 derece sıcak ama takımlar bir suredir burada, oyuncular icin de adaptasyon sureci gecti diye duşunuyorum. Sadece saat 13.00'teki maclar sıcak oluyor ama stattaki klimalar sıcaklığı dengeliyor."
İsvicre Milli Takımı Teknik Direktoru Murat Yakın ile diyaloglarının cok iyi olduğunu aktaran Eray, "Hocamız ile ilişkimiz cok iyi. O da zaten eski bir futbolcu, eski bir stoper. Ondan cok şey oğreniyorum. Bana buyuk faydası oluyor." diye konuştu.