İnsanlar internetten alışveriş yapıyor. İlgili sektore yeni adım atmış bir işletmecinin ise bu durumu fark ederek sanal mağazacılık alanında yatırım yapması cok ciddi bir iş ve yatırımdır. Karşı rakipleri arasından sıyrılmak, kullanıcıya hitap etmek, sadık muşteri portfoyu oluşturmak ve cok ziyaret edilmek hic de basit bir iş değildir. İşte tam da bu noktada kullanıcıların sorununa SEM yetişiyor. Makalemin de başlığında yer alan Arama Motoru Reklamcılığı - SEM kelimesine basitce bir cevap vermek gerekirse aşağıdaki cumleleri kullanabilirim.
Arama Motoru Reklamcılığı - SEM
Search Engine Marketing kelimelerinin kısaltılmış hali olan SEM, dilimize arama motoru pazarlamacılığı / pazarlaması olarak karşılık gelmektedir. Şahsen ben arama motoru reklamcılığı kelimelerini kullanmayı tercih ediyorum. SEM işleyişi : Kullanıcı insanlar arama motorunda internetten para kazanmak gibi bir kelime obeği aratır, web sitenizin reklamlarını Sponsor Bağlantılar kısmında gorup sitenizi ziyaret eder ve internetten para kazanmak ile ilgili urun hakkında bilgi alır satın alır. Gayet mantıklı ve basit bir şema değil mi ? Fakat anlattığım kadar basit olmayan bu Arama Motoru Reklamcılığı - SEM işlemini nasıl yapılması gerektiğini şayet bilmiyorsanız makalemi okumaya devam edin.
Google, Bing, Yahoo ve Yandex gibi arama motorlarının rekabet icinde olduğu ulkemizde en yaygın olarak kullanılan arama motoru tartışmasız Googledır. Kullanıcılar daha fazla Googleı tercih ettiklerinden sizler de arama motorunda reklam vermek istiyorsanız Googleın hizmeti olan ve reklam vermenize fırsat veren Adwordsu tercih etmelisiniz. Google Adwords hesabınızı şahsi olarak temin edebilirsiniz.Ayrıca bu iş icin Adwords ajanslarını aracı firma olarak kullanabilir sadece butce ile kısmı yoneterek devam edebilirsiniz.
Google Adwords hesabınızda reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri, gunluk butce ve tıklama başı ucreti siz belirlersiniz. Sonrasında yapmanız gereken sadece reklamınızın onaylanmasını beklemektir. Google Adwords reklamınız adwords editorlerinin onayından gectikten sonra SEO benzeri hic bir ekstra maliyeti olamayan ve zaman isteyen işlerle uğraşmadan kolayca arama motoru sonuclarının en ustunde sitenizi gostermeyi başarabilirsiniz.
Dunyanın her koşesinden olası herhangi bir bilgiyi size sunan Googlea reklam vermek sizin işleriniz de ciddi faydalar sağlacaktır. Satış ortaklığı icin de en etkin yontemler arasında olan benim de sevdiğim kullandığım avcı yontemi bu esasa dayanır. Gunumuz de Adwords de istediğimiz tum urunlerin reklamını yapamıyoruz. Sebebi Adwords kalite yonergeleridir. Dunyanın her yerindeki satış ortaklarının bilincli bilincsiz Adwords e reklam vermeyi denediği icin Adwords arama motoru kullanıcılarına kotu deneyimler yaşatmamak icin işi cok sıkı tutuyor.(Orneğin Clickbank daki urunlere Adwords de reklam verememek gibi) Kısaca para ile herşeyi cozemiyorsunuz
Ancak bu durumu GooMass yazarları kendi buldukları bir yontem ile cozume ulaştırmışlar. GooMass dan oğrendiğim bu yontem ile cok rahatlıkla Google Adwords de reklam yayınlayabiliyorum. Ayrıca GooMass da Adwords ile ilgili 47 konulu eğitimin sadece bir konusu adwords de reklam vermek. Adwords ile ilgili olan tum bilgiler eğitimde detaylıca anlatılıp oğretiliyor.
Arama Motoru Reklamcılığı sadece Google Adwords ile sınırlı değil. Orneğin Bing Yandex dunyada artık tanınan kullanılan arama motorlarındandır. İlerleyen zamanlardaki makalelerim de Adwords, Bing ve Yandex icin detaylı olarak reklam verme konusuna değineceğim.(Eğitim Tarzında)
Kaynak : GooMass