Kayseri Universitesi 15 Temmuz Kongre ve Kultur Merkezi Salonu'nda sahne alan Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu solistleri, populer şarkıların yanı sıra
"Kerkuk'un Zindanı",
"Cırpınırdı Karadeniz" gibi şarkılar ile
"Erkilet Guzeli Bağlar Bozuyor" turkusunu seslendirdi. Vali Gokmen Cicek, konserin ardından solistlere cicek verdi. Bu sırada Cicek'in telefonla aradığı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Cetin salondakilere hitap etti. Cetin, tum oğretmenlerin gununu kutlayarak,
"Hakkını hicbir zaman odeyemeyeceğimiz oğretmenlerimizin, ayrı ayrı ellerinden opuyoruz." ifadesini kullandı. Jandarmanın ulkenin her yerinde 7 gun 24 saat vatandaşın yanında olduğunu dile getiren Cetin,
"Jandarmamız vatandaşımızın emrine amadedir. Devletimizin birliği ve butunluğu, ebediyete kadar şanlı ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması icin binlerce şehit verdik, on binlerce gazi verdik."dedi. AA'nın haberine gore; Cetin, değerli Kayserilileri saygı ve sevgiyle selamladığını dile getirerek,
"Oğretmenler Gunu vesilesiyle, değerli arkadaşım Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın'ın jandarmamıza boyle bir program yapması icin talepte bulunmasından dolayı cok mutlu oldum. Bu konserin verilmesinde emeği gecenlere teşekkur ediyorum ve bando takımımızı da tebrik ediyorum." diye konuştu.