Malezya'da 19 Kasım'da duzenlenen 15. genel secimde, Enver İbrahim liderliğindeki Umut İttifakı secimi onde bitirdi. Parlamentodaki 82 sandalyeye sahip olarak yarışı onde tamamlayan Enver İbrahim, halka hitap ettiği sırada kendisini tebrik etmek icin arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmasını vatandaşlarına dinletti. Liderliğindeki koalisyonun secimlerdeki zaferi ve başbakan olarak atanması vesilesiyle Enver İbrahim'i kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları soyledi: Malezya Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile goruşmesini canlı olarak dinletti - Video
"Kabine listenizi oluşturma cabalarınızın başarıyla sonuclanarak, hukumetinizin bir an once goreve başlamasını temenni ediyorum. İslam coğrafyasının iki kanadında yer alan ulkelerimiz arasındaki mustesna ilişkileri, selefinizin temmuz ayındaki Turkiye ziyaretinde 'Kapsamlı Stratejik Ortaklık' seviyesine yukselttik. Kral Sultan Abdullah'ın ağustos ayında ulkemizi ziyaretinde ise mukemmel ilişkilerimizi taclandırdık. Yakın iş birliğimizin hukumetiniz doneminde karşılıklı guven ve halklarımızın menfaatleri temelinde daha da gucleneceğinden eminim. Savunma sanayi, yerel paralarla ticaret, finans, eğitim, terorle mucadele alanlarında buyuk bir işbirliği potansiyeline sahibiz. Dost ve kardeş Malezya'yı, Guneydoğu Asya Ulkeleri Birliği coğrafyasında onemli bir ortak olarak goruyorum. Bu bağlamda işbirliğimizi ve dayanışmamızı uluslararası platformlarda da surdurmemiz ortak menfaatimizedir." 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkur eden Enver İbrahim,
"İlham vericisiniz ve zor zamanlarda iyi bir kardeşimiz olarak yanımızda oldunuz. Malezya ile Turkiye arasındaki ikili ekonomik, ticari ve kulturel ilişkilerimizi geliştirmeyi dort gozle bekliyorum." dedi. Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah'ın Turkiye ziyaretinde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti kendisine ilettiğini aktaran İbrahim,
"Ayrıca Kral Abdullah, ikili ilişkiler, ticari ilişkiler, askeri işbirliği, eğitim ve kultur alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini de soyledi. Ben de kişisel olarak engin tecrubelerinizden, ozellikle de hem uluslararası hem de iceride tehdit olmayı surduren terorle mucadele konusunda yararlanmayı dort gozle bekliyorum." diye konuştu.

Hastanede yattığı 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine verdiği desteği hatırlatan İbrahim,
"Sayın Cumhurbaşkanı, daha da fazla ileriye gidelim, anlaşmalar ve mutabakatlar imzaladık. Bence bu iş birliklerini daha da geliştirme ve ulkelerimizin bu destek ve taahhutlerden daha da fazla faydalanmasının zamanı." dedi. AA'nın haberine gore İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisini tebrik etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Goruşmenin sonunda İbrahim, hitap ettiği topluluğa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon goruşmesi hakkında bilgi vererek, destekleri icin teşekkur ettiğini soyledi.