Anahtar kelimeler sitenizin iceriğini hakkında arama motorlarına ve dolayısı ile hedef ziyaretci kitlesine fikir veren kelimelerdir. Yani sizin sitenizin ozetidirler...

Doğru anahtar kelime nasıl secilir? Doğru anahtar kelime secmenin en kolay ve sağlam yolu bununla ilgili hizmet veren sitelerden kelime yoğunluğunuzu olcturmenizdir. Lutfen bu konu ile analiz yapmaktan cekinmeyin yani kendi hislerinize guvenerek anahtar kelime secimi yaparsanız yanılgıya duşersiniz.

Ornek olarak kitaplar ile ilgili bir site hazırlamıştım. Bu sitede sadece kitap ozetleri bulunuyordu. Kitap ozetlerinden başka bir şey bulunmayan bu siteme kitap, ozet ve benzeri bir cok anahtar kelime sectim fakat sonuc husrandı. En sonunda anahtar kelimelerin analizlerini yaptım ve buyuk bir şok yaşadım. Sitede kullanılan kelimeler arasında kitap ve ozet cok aşağı sıralarda yer alıyordu. Evet problem belirlendiğine gore cozumu kolaydı. Hemen gerekli sayfalara o sayfalarda en cok kullanılan kelimeleri yerleştirdim ve tekrar analiz ettirdiğimde bu sefer gercekten de sonuc iyiydi...

Kiminiz neden doğru anahtar kelime secimi bu kadar onemli diyeceksiniz. Yine gunluk hayata donelim. Televizyonda reklamları izliyorsunuz. Muhteşem bir kitap mağazası acılmış ve buyuk indirim var. Siz ertesi gun vakit kaybetmeden mağazanın yolunu tutuyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki karşınızda bir manav hem de oyle kocaman da değil! Evet cok absurt bir ornek oldu yalnız inanın bana internette daha sacmalarına bile rastlamak mumkun.

Hal boyle olunca arama motorları da buna onlem amaclı icerikle uyuşmayan anahtar kelimeleri kullanan siteleri pek sevmiyor ve yukselmesine pek de olanak tanımıyor. Yani sizin anahtar kelimenizde yumurta yazıyorsa arama motorları sitenize uğradığında orada yumurta gormek isterler. Eğer bulamazlarsa hayal kırıklığı yaşarlar ve inanın size de yaşatırlar.

Bu noktada tedbirli olmalıyız. İceriğinizi yazarken ağırlık oluşturan gereksiz kelimelerden kacının ve sitenizi ne uzerine inşa etmek istiyorsanız ziyaretciyi cok rahatsız etmeyecek şekilde ilgili kelimeleri daha fazla kullanmaya ozen gosteriniz. Sitenizi yazdıktan sonra keyword analiz eden siteleri kullanarak hangi kelimelerin yoğunlukta olduğunu olcun ve o kelimeleri keyword yani anahtar kelime olarak kullanın.

Sizlere bu hizmeti veren ve kitaptaki kullanmanızı tavsiye ettiğimiz hizmetleri kullanacağınız sitelerin adreslerini kitabın sonunda başlıklar halinde kaynakcada yer vereceğiz.

Unutmayın anahtar kelimeler sizin hangi kelimede internet star olacağınızı belirler....

İYİNET​