Backlink nedir
Sadece deneyimli insanların anlayacağı cevaplar yerine herkesin anlayabileceği basit orneklerle vereceğim. Web sitenin başarılı olması ve aramalarda ust sıralarda cıkmasını sağlayan bir elektrik olarak duşunun. Elektriği yuksek voltajda verirseniz ne olur ortalık yanar (Allah muhafaza) siteye backlinkide fazla alınca site yanar, elektrik duşuk olunca az aydınlanma ve yetersiz verim elde ederiz. Sitemize aldığımız backlink yetersiz olması durumunda ise sitenizin başarılı olmasıda tam anlamıyla mumkun olmayacaktır. Elektrik hic olamaması durumunda ise hic birşey yapılmaz, anlıyacağınız sitenize iyi kotu hic bir backlink almazsanızda rakiplerinizin surekli gerisinde kalmanız kacınılmazdır.
Backlink Vitamin Gidibidir
Evet değerli arkadaşlar backlink sitemiz icin gerekli bir vitamin olarak duşunun ama bu insanların aksine fazlası zarar verebilen bir vitamin olduğunu unutmayın. Orta derecede bu vitamini alıp aynı zamanda diğer vitaminlerdende alarak backlink ceşitliliğine onem vermeyi unutmuyoruz.
Once Kaliteli İcerik Sonra Backlink
Herşey sitede başlar, sitenin icindeki bilgiler kaliteli ve ozgunse backlink size tamamlayıcı etki edecektir. Ama sitedeki bilgiler, kopya ve ozgun değilse backlink sitenizin zarar gormesine destek olacaktır. 100 İceriğiniz olacağına 10 tane olsun ama sizin olsun, size ait olsun size ozgu olsun.
Backlink Nasıl Alınır?
İşte hatalı bir başlık, cunku backlink alınmaz verilir. Youtube, Google, Yahoo, gittigidiyor, hepsiburada vs siteler backlink alıyor mu? hayır bizler veriyoruz. Sitelerimizde, forumlarda vs tartışma ortamlarında acılan konularda eklenen linkler o sitelere backlink olmaktadır. Doğal backlink almanın yolu tamda budur. Evet mantık kesinlikle bu olmalıdır. İyide hacı bizler ve sitelerimiz okadar populer değil kimse forumda yada sitesinde bizleri haber yapmaz, tartışmaz vs yapabiliyorsanız mutlaka siteniz yada iceriğinizin paylaşılmasını sağlayın. Ozgun olup, farklı olunca mutlaka sizden alınıp yayılacak, alıntı vs ile sizede backlink verilecektir. Yok mumkun değil derseniz o zaman veriliyormuş gibi yapalım.
Forumlar En Kolay Backlik Alma İmkanı
Bundan 3-4 yıl oncesine kadar cok aktif olan forumlar maalesef facebook, twitter vs ile populerliği %80 oranında son bulduğu soyleyebilir. Tabi alanında populer forumlar kapanmak yerine diğer kapanan forumların payınıda alarak devam ediyorlar. Ornek r10.net, forum.iyinet, kadinlarkulubu.com/forum.php, forum.donanimhaber.com bunlar alanında populer geleceği parlak olan siteler tabiki sadece bunlar yok aradığınızda 1000 tane forum bulursunuz. Ornek forumda site iceriğinizle ilgili bir konu acılmış tartışılıyor. Hemen dalıyoruz hacı 2-3 satır yazı ve altına linkimizi ekliyoruz. Sanki o site sizin değilde oneriyormuş gibi yapın, buradaki ince cizgi sizi oneren biri kelimenizde link vermez site adresinizi yapıştır. Burayı atlamayın sizi oneren herkes kelimenizde link verecek olsa siteniz 2 ayda aramalarda bulamazsınız.
En Doğal Backlink Tanıtım Yazısı
Yukarda ne yaptık, cakktırmadan sitemizi onerdik, tanıtım yazısında ise başka sitelere sitemizi yada iceriğimizi ovdurteceğiz. Bunu webmaster forumlarında ucret karşılığı yapabilirsiniz. En az 200 kelimeden oluşan bir makale ile ozellikle site iceriğinizle kısmende olsa uyumlu sitelerde tanıtım yazısı yayınlatın maksimum 3 link ama ideal 2 link cıkış yapmalısınız. Ornek tanıtım yazısı icin yandaki linke tıklayınız. Para yok ne yapacaz derseniz blog kurup icerik ekleyerek oralardanda tanıtım yazısından alıyormuşcasına faydalanabililirsiniz. Lakin bloğuda insanlara faydalı site şeklinde yapın sadece backlink tarlası olarak algılamayın. http://www.webmasteryolcu.com/gelecegin-meslegi-cnc-operatoru.html
Sosyal Medyadan Destek (Backlink) Alın
En kolay ve ucretsiz backlink almanın yolu sosyal medya hemen hemen hepinizin icerisinde cıkmadığı facebook, twitter, youtube, google + vs bu mecralarda sitenize ozel sayfalar acıp sitenize eklediğiniz iceriğin ozetini buralarda paylaşın devamı icin sitenize yonlendirin. Sakın uşenip bu paylaşım işini eklenti yada proğramla yapmayın. Cunku her eklenen başlık ve icerik aynı olup değeri duşecektiniz. 5 dakikanızı ayırın farklı tanıtım ozetleri ile ekleyin.
Can Yakan Backlink Hataları
Hepimiz sitemizin populer olmasını daha cok kazanmasını isteriz. Bir sabah baktığınızda siteniz ilk sayfa değil 10. sayfada bile yok işte hatalı backlink almanın sonucu filtre yada spam yada en kotusu sandbox genelde abartılan, hem aynı kelimeye alınan backlinkler sitenizi yuceltmek yerine yerin dibine sokabilmektedir. Care aldığın backlinkleri kaldırmaktır. Bakın cok onemli bir konu ortaya cıktı, kaldırmanız gerektiğinde kaldırma imkanı olan yerlerden backlink almalısınız.
Yorum Backlink Almayın
Wordpress sitelerde bilirsiniz yorum ozelliği standart gelir yorum ekleyen site adresi vs yazabildiği icin bir donem cok etkili backlink yontemiydi nerde bulursa alınırdı. Hatta yabancı adı sanı bilinmeyen sitelerden bile, bir sabah google bir darbe vurdu ağlayan ağlayana hadi kaldır o yorumdaki backlinki nasıl kaldırabileceksin ki işte bunları baştan hesap etmelisiniz. Forumlarda imza kısmına eklenen linkler yarar değil zarar verir, eklersenizde kelime değil site adresinizi yazın. Yoruldum arkadaşlar şimdilik bu kadar aklıma geldikce farklı konuları paylaşırım Allaha emanet olun.
Kaynak: http://www.webmasteryolcu.com/backlink-nedir.html
Backlink Elektrik Gibidir Sakınarak Kullanılmalı
Google Optimizasyon0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Backlink Elektrik Gibidir Sakınarak Kullanılmalı