Bu yazımda sizlere meşhur SEO uzmanlarımızın kafasını cok karıştıran ve bir turlu cozemedikleri heklinkin Google uzerinde gosterdiği etkilerden bahsedeceğim. Oncelikle başlıktaki soruya cevap vereyim;
Google heklink Yiyor mu?
Hem de bal gibi yiyor, uzerine bir de cay demliyor
Şimdide meşhur SEO uzmanlarımızın heklink ile ilgili yazdığı makalelere, başlıklara bir goz atalım ki aşağıda verdiğim ornekler bircok SEO sitesinde, blogunda sadece konuya dair başlık acarak hit almaya yonelik yapılmış aldatmacalardan ibarettir.
heklink Nedir?
heklinkin zararları nelerdir?
heklink bir kandırmacadır, yasal değildir sakın sitelerinize uygulatmayın.
heklink yapan bizden değildir.
heklink calışması yapılan siteler belirli bir sure sonra Googleden bir daha hicbir aramada cıkmamak uzere ceza yerler.
heklink yapanın Allah cezasını versin.
heklink siteleri yok edecektir. Artık Google heklink olayını cozmuştur.
Bu tarz sayısız makale okudum. Başlıkları inceledim ve ondan sonra gectim WebtirGit admin paneline. Şimdi bu başlıkların ve yazıların icerisinde bu tarz konuları barındıran arkadaşlarımıza benim de birkac sorum olacak! Sen nereden biliyorsun heklink calışmasının sonucunun Google tarafından cezalandırıldığını? Madem heklink kotu bir şey niye siteden 10 15 tane heklink uzerine yazı ver ve Googlede hekink kelimesinde cıkmaya calışıyorsun. Madem haclink bu denli zararlı neden o kelimeden gelen hitleri almaya calışıyorsun ve insanlara bunun nasıl bir şey olduğunu oğretiyorsun. Ve son olarak mağdem heklink kotu! Sen niye tum heklink ile SEO sıralamasına giren web sitelerinden parayla link alıyorsun!
Arkadaşlar bu tarz soylemleri hic kafanıza takmayın. Bir adam web sitesinde heklink denilen olayı yerle bir edip, bu uygulamayı yapan insanları insanlıktan cıkartıp, sonrada gidip o adamların heklink uygulayarak sıralamaya cıkarttıkları SEO sitelerinden parayla backlink alarak SEO kelimesinde cıkmaya calışıyorsa; bu adamın ne hocalığına, ne uzmanlığına ne de başka bir şeyine inanırım.
Ben heklink iyidir demiyorum kimse yanlış anlamasın beni. Hatta SEOnun Blacki Whiteı olmaz isimli makalemde de bu tarz bir konuya değinmiş ve olayın amac sonuc ilişkisini irdelemiştim. Bu yazımda da, o yazımda da aynı şeyi anlatmaya calışıyorum. heklink iyi değildir, Black Hat SEO iyi değildir. Ancak bunu kotuleyip, yerle bir edip; sonra kendi siteleri icin bu adamlardan medet uman adam; benim gozumde ADAM bile değildir!
Velhasıl kelam Google heklink yiyor arkadaşlar. Uzucu ama gercek olan bu olay; 2013 senesinde de hala devam ediyor. Cunku Googlenin tum algoritması Backlink uzerine kurulur ve Google heklink konusunda ne yazık ki cozumsuz kalıyor. Bu konuyu durdurmak icin surekli calışsa da; algoritmanın tum işleyişinin backlink uzerine dayanması calışmaların hepsinin sonucsuz kalmasını sağlıyor. Biri PR değeri 8 9 olan sitelerden backlink alıyor, diğeri PR değeri 0 olan ve icerisinde 100lerce web sitesinin tanıtımı yapılmış spam bloglara sozde ozgun 200 kelimelik tanıtım yazıları yazdırarak backlink alıyor. Eee ne yapsın Googlede caresiz Aga! Durum ve SEO bilgisi bu olunca; Googlede heklink yiyor
Bizim seocu tayfada kuplere biniyor. Once Googleye verin adam gibi SEO calışması yapılmış, guclu backlink sahibi siteleri; sonra yiyor mu yemiyor mu oyle heklink konuşalım!
Saygılar..
webtirgit
Google heklink Yiyor mu?
Google Optimizasyon0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Google heklink Yiyor mu?