Bircok webmaster ‘ın daha doğrusu yeni başlayan webmaster ‘ın sitelerine yatırım yaparken zarara uğradığı link reklamı konusunu işleyeceğim.

Siteye yatırım yapmanın ana unsurunu oluşturan backlink & textlink ‘in nasıl ve hangi sitelerden alınabileceğini anlatacağım.

1.) İlk olarak sadece sitenizin anasayfanıza almanız şart değildir. Ornek olarak bir oyun sitesi ‘ni verirsek sadece anasayfaya link kasmak mantıklı olmayacaktır. Kategorilerde anasayfa kadar hatta iyi yonetilebilirse anasayfadan daha cok kÂr sağlayabilir.

Anasayfanız oyun kelimesi ise bu kelime cok zordur. Ornek veriyorum bu kelimeye 5.000 TL butce ayırmanız gerekirken yine ornek veriyorum ” Strateji Oyunları ” kategorinize 250 TL ayırarak 1.sayfaya getirebilirsiniz.

Elbette anasayfanız kadar olmasada Strateji Oyunları kelimeside size cok sayıda hit getirecektir. Hemde sitenin altyapısını guclendirecektir. Bu yuzden oncelikle kelimenizi ve link alacağınız sayfayı iyice duşunup karar vermelisiniz.

2.) Link kodunuz olmalıdır. Linkler 2 gruba ayrılır. 1 ‘i kÂr, diğeri ise hicbirşey kazandırmaz.

- Dofollow Link Kodu : Bu link kodu siteye faydalı bir koddur. Bu kod ile google ‘a ben bu siteye kefil oluyorum tarzında bildirim gitmektedir. Bu sayede sıralamalarda ve google pagerank değeri bicilirken kÂrlı cıkarsınız.

- Nofollow Link Kodu : Bu kod genellikle site sahipleri gereksiz link cıkışlarında kodun icine yerleştirdikleri ibaredir. Mesela facebook, twitter gibi sitelere link cıkışı yaparlarken kullanırlar. Bu kodun kullanıldığı linkleri google gorur fakat karşı siteye hicbir faydası dokunmaz. Cunku linkin yerleştirildiği site ben karşı tarafa kefil değilim demektedir.

Mesela siteniz YusufKISA.COM ve sitenize link almak istiyorsunuz. Mesela anasayfanıza link almak istiyorsunuz ve kelimenizde Kişisel Blog. Link kodunuz aşağıdaki gibi olmalıdır.
PHP:
Kişisel Blog

Kırmızı yazılı yere site adresinizi. Mavi ” Kişisel Blog ” yazan yere title yağni acıklama. Turuncu ” Kişisel Blog yazan yere ise linkin sitede goruneceği kelimeyi yazınız.

Link kodunuz şu şekildede olabilir;

PHP:
Kişisel Blog

Eğer icerisinde nofollow yer almıyorsa hicbir sakıncası yoktur. Rahatlıkla alabilirsiniz.

3.) Linki alacağımız sitenin değerleri ve ozelliklerine dikkat etmeliyiz. Kalitesiz sitelerden alacağımız linklerin zararı olabilir. Sitenin istatisliklerine gore butce ayırmalısınız. Link alırken gozden gecirilecekler;

Sitenin Google Pagerank Değeri,
Sitenin Alexa Değeri,
Sitenin Google İndex sayısı, (Normal, Gorsel ve Video İndexlerine ‘de bakabilirsiniz.)
Sitenin ozgun yazılar barındırıp, barındırmadığı, (Bunu makalelerinden herhangi bir cumleyi google ‘da aratarak anlayabilirsiniz. Mesela bu makale 2 hafta icerisinde bircok sitede yerini alacaktır )
Backlink ‘i alacağımız sitenin konusuyla kendi sitemizin konusu. ( Bu konu cok onemlidir. Mesela video klip sitenize link alacaksanız, bir video klip sitesinden link almanızı oneririm. Konu cok fayda sağlayacaktır.)
Link alacağımız sitenin link cıkış sayısı 20 ‘den fazla olmamalıdır. Fazlası kÂr getirmez.
Katti suretle heklink almamalısınız. (Site sahibinin bilgisi olmadan genellikle universite sitelerine yerleştirilen yasa dışı linklerdir. İlk başlarda google sıralamalarında cok guzel bir etkisi olsada google tarafından yakalandığında sitenin durumunu kotuye goturmektedir.)
Siteniz yeniyse birdenbire cok fazla link kasılmamalıdır.
Yukarıdaki değerlere gore link alım işlemlerinizi yapabilirsiniz. Takıldığınız bir konu varsa sorabilirsiniz ve anlaşmayı sağlamadan once piyasa değerini oğrenip kazıklanmamanızı oneririm.

Ek olarak aşağıdaki konum ‘da sizlere faydalı olacaktır.

seolotik