SEO denince akla hep ceşitli teknikler, link alma, kodlarla oynama geliyor. Aslında en onemli yollardan bir tanesi PAYLAŞMAK. Cok basit olan bir kelime paylaşmak, yapması da basit. Her site icinde mutlaka paylaşılabilecek bir şeyler cıkıyor. Onlarca, yuzlerce dolar verip link almaya calışmak yerine insanların gonullu olarak link vermelerini sağlayabilmek elimizde.

Oncelikle sitemizin iceriğini duşunerek, sitemizde neler paylaşabileceğimizi duşunmemiz gerekiyor. Ben seolitik adresinde fikirlerimi paylaşabiliyorum, beğenen kişiler yazılarıma link veriyorlar. Haliyle herhangi bir ucret odemeden bir cok kişiden link almış oluyorum. Google’un ilk cıkış noktasının “cok link alan site kalitelidir” olduğunu aklımızın bir kenarından cıkarmayalım. Sitenizdeki yazıların paylaşılabilmesi icin olanaklar tanıyın, linkini verin, facebook’da, twitter’da paylaş butonları yerleştirin. Yazınız veya sayfalarınız ne kadar fazla paylaşılırsa o arama motorlarına o kadar cok faydası olacaktır.

Tabi ki tek yapacağımız yazı yazıp paylaşılmasını beklemek değil. Orneğin hazırladığınız bir sitenin veya sitenin bir bolumunun kodlarını dağıtabilirsiniz. Benim paylaştığım download ve link scriptleri sayesinde siteme onlarca link geldi. Bunlar sayesinde arama motorlarında daha ustlerde gelmeye başladı sitelerim. İsteyenler linkleri kaldırabilir, fakat linkleri kaldırmayanlarda yeterli desteği sağlayacaktır.

Programcı değilseniz, grafik yonunuz ağırsa hazırladığınız tasarımları paylaşabilirsiniz. Ozellikle “wordpress” tasarımı yapabiliyorsanız oldukca fazla kişi kullanacaktır. Tema yapmak zor gelebilir, bunun yerine sadece tasarımı da paylaşabilirsiniz. Komple bir web sayfası tasarımı da paylaşabilirsiniz, ozel gunler icin yapacağınız grafikleri de paylaşabilirsiniz. Bunları kendi sitenizde paylaşıp, kullananlardan link vermesini rica edebilirsiniz.

Programcı değilsiniz, grafikerde değilsiniz yine de paylaşabileceğiniz mutlaka bir şeyler vardır. Biraz duşunurseniz bulacağınızdan eminim. Yorumlara bulamadığınız konuları yazarsanız bende elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım.