Ozgun Site, Ozgun İcerik ve Hit Karmaşası

Oncelikle hicte ozgun olmayan bir cumleyle başlayayım yazıma, nedir bu ozgun icerik ?

Ozgun'un kelime anlamı : Yalniz kendine ozgu bir nitelik taşiyan, orjinal, bir buluş sonucu olan,
nitelikleri bakimindan benzerlerinden ayri ve ustun olan, ceviri olmayan, asıl olan.

Bu acıklamayı neden yaptığıma gelince; Google'de " ozgun icerik " diye aratma yapıyoruz.
Ozgun icerik le ilgili makalelere baktığımız coğunun ozgun olmadığını goruyoruz. Yani ozgun icerikten bahsederken bile
ozgun olamıyoruz.

Her makalede " bilgisayar başına oturup kendi yazdığımız yazılar ozgundur " ifadesini goruyoruz.
Bu cok yanlış bir tanımdır. Bu yazıları kişisel " oznel " makaleler arasında sınıflandırmak daha uygun olur.

Ozgun icerik oyle heryerde bulunmayan iceriklerdir. " Kopek balığı adamı yedi " başlıklı bir konu ozgun

olamazken " Adam kopek balığını yedi " başlığı ozgun olacaktır. Cunku alışılmışın dışında bir konudur.

Buradan anladığımız gibi " ozgun " terimi alıp konuları değiştirmek değil, henuz yazılmamışları yazmak demektir.

Ozgun Yazı ve Turk Webmasterleri

Ozgun yazılar yazamıyoruz ! Sebebi ise hem kişisel hem de teknik eksiklik.

Kişisellikten kastım toplum olarak uşengec bir yapıda olmamız ve işin hep kurnazlığına kacmamız.
Buyuk bir siteden veri cekmek icin gunlerce bot yazarken uşenmeyiz ama oturup şoyle guzel iki benzersiz
konu hazırlamaya kalksak " cıx " olmaz deriz.

Teknik olarak ise; Sınırlı bir internet yapısına sahibiz. Yani : Yemek siteleri, chat siteleri, astroloji, dizi film siteleri.

Bir ulkede 1 milyon dizi film sitesi varken dizi sitesi sahibi nasıl ozgun olabilsin ki ?

Bazı site yoneticilerinin de yapacağı pek fazla birşey yoktur. Orneğin dizi siteleri: " Ezel 35. Bolum izle " hepsinin konu
başlığı hepsinin etiketleri hepsinin acıklamaları aynıdır. Değiştiremezsin! İşte bu noktada PR değeri on plana cıkıyor veya
domain yaşı.

" Ozgunluk bir zincirin orta halkasıdır " Tek başına bir işe yaramaz, ozgurluk ister, orjinallik ister.

Google Optimizasyonu veya SEO hakkında yazmak ozgunluk değildir, Google nin web yanılgılarını oğrenmek, bu hatalara karşı nasıl davran
mamız gerektiğini yazmak bunları aktarmak ozgunluktur.

Aynı iceriğe sahip sitelerde ozgunluk genellikle etiket ( tag ) sistemiyle on plana cıkıyor.

İceriğimiz aynı olmasına ragmen ben, internet kullanıcılarının bu konuyu nasıl arayabileceklerini daha iyi duşunuyorum.

Or 1: ezel izle, ezel 35, ezel 35. bolum
Or 2: ezel dizisinin son bolumu, ezel yeni bolumu, ezel son bolum fragmanı

İşte bu fark sizlerin hit dağılımını sağlıyor. Yoksa hic bir dizi film sitesinde ozgunlukten bahsedemeyiz.

Ozgunluğun yoğun olduğu siteler genellikle haber sitelerinin koşe yazıları ve teknoloji siteleridir bana gore tabi bir cok siteyide ekleyebiliriz
şu an icin sadece iki ornek vermek istedim
Bunlar ideolojimizi bir kenara bırakıp bu nesneler ve olaylara karşı olan fikirlerimizi benzersiz olarak yansıtabileceğimiz konulardır.
Kimisi internet teknolojisinden bahsederken, sen, yeni bisiklet jant ından bahsedebilirsin.

Ama yapmayız. Bizim site acmamızın tek sebebi $.
Bu yuzden herhangi bir yerlere gelemiyoruz.
Turkiye'nin sayılı forumlarına bakalım;

Adsense ( 1000 kişi icerde )
Web Dersleri ( 3 kişiyiz abi bizde cıkacaz )

yani yukardaki durumu anlayabilmişizdir umarım.

Bu nedenle ozgunluk bize uzak.
O zaman napıyoruz daha hızlısı olmaya calışıyoruz, babayiğit gibi pr 6 pr7 pr8 ucretli link alıyoruz e birazda domainimiz eski ise cal babam cal, daha hızlı cal en iyi sen ol.