Merhaba arkadaşlar...

Hepimiz biliyoruz ki web sitelerinin en onemli sayfası indextir yani anasayfa. Hem kok domainden oluşması hem de seo calışmalarının buyuk bir kısmının bu sayfaya yapılması bu onemin sebeplerinden bazılarıdır. Bunun yanında alt sayfalardan verdiğimiz linkleri de soyleyebiliriz.

Kaliteli ve guclu bir site icin alt sayfalara alınan linklerin onemi buyuktur.

Coğu site yoneticisi footer’e anahtar kelimesinden sitesine link verir. İşte bu linkin etkili olabilmesi icin alt sayfaların guclu tutulması gerekir. Fakat tum alt sayfaların guclu tutulması hem zor hem de cok pahalı bir iştir. Bu nedenle basit ama etkili yontemler uygulamak daha mantıklıdır.

Peki nedir bu yontemler?

Oncelikle kategori sayfaları ile işe başlamak gerekir. Sitenizde en cok makale bulunan bir kac kategoriyi hedef alarak backlink calışması yapabilirsiniz.

Orneğin:

WordPress kategorisine tıkladınız, karşınıza kategori arşivi geldi. Linkimiz www.serdarca.net/category/wordpress
Genişletmek icin tıkla ...

Şimdi bu sayfada benim 5 makalem gorunuyor. İşte ben bu 5 makale sayfasına ayrı ayrı backlink calışması yapmak yerine direk www.serdarca.net/category/wordpress sayfasına backlink calışması yapıyorum. Bu sayede 5 sayfamda aynı oranda link almış oluyor.

Burada şoyle bir soru gelebilir:

Benim kategori sayfalarım “no index” olarak işaretli?

Bu sizin kategori sayfanıza link almanızı engellemez, zaten asıl amac kategoriyi değil icindeki makale sayfalarını guclendirmek.

Alternatif Yontem
Yukarıdaki yontem size ic acıcı gelmediyse etiket sayfalarına yonelebilirsiniz. Ağırlıklı olarak kullandığınız bir etiketin arşiv sayfasına link calışması yaparak, o etikete sahip tum sayfalarınızı guclendirebilirsiniz.

Bunun yanında site ici link paylaşımının fazla olduğu yazı sayfalarına da backlink calışması yaparak bircok alt sayfayı aynı oranda kuvvetlendirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken ise makale ici linklerinizde anahtar kelimeleri anchor text olarak kullanmanız.

Yani;

webmaster hakkında bilgi almak icin “şuraya tıklayın” yerine. bu konuya “webmaster” linkinden ulaşabilirsiniz. gibi