Arkadaşlar bugun sizlere Xfn kodlarından bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz uzere Google algoritmasını değişip Caffeine isimli yeni algoritmasıyla gundeme gelmişti. Bu algoritmada ozgunluk daha bi on plana cıktı. Bunun yanı sıra bazı yontemlerde daha onemli noktalara geldi bunlardan biride Xfn.

Xfn nedir diye sorarsanız, mesela link değişimi yapıyorsunuz. Dışarıya link vericeksiniz. İşte bunu yaptığınız sırada Xfn kullanarak googleyi daha net bir şekilde bilgilendirmiş ve gozune girmiş olursunuz.

WordPresste bağlantılara link eklerken bu sistem zaten mevcut. Xfn kodlarını aşağıda vericem. Link eklerken Xfn kodunu şu taglar arasına eklemeniz gerekiyor; rel=”kod” şeklinde..

Tabi bunu yaparken sitenin arkadaşınızamı, sizin bir diğer sitenizmi veya dostunuzamı ait olduğunu googleye soyleyerek gozune giriyorsunuz. Yeni algoritma ile birlikte bu sistem yeni seo yontemi olarak gorulmeye başlandı.

Sizde deneyin. Yararını goreceğinize eminim. Buyrun kodlar;

Siteler Arası İlişkilere Gore XFN Kodları

Kimlik Yapısına Gore Kullanımlar
Diğer internet adresim : ” me “

Arkadaşlık İlişkilerine Gore Kullanımlar
İlişki : ” contact “
Tanıdık : ” acquaintance “
Arkadaş : ” friend “

Fiziki Duruma Gore Kullanım
Arkadaş : ” met “

Mesleki İlişkilere Gore Kullanımlar
İş arkadaşı : ” co-worker “
Okul arkadaşı : ” colleague “

Coğrafi Konumlara Gore Kullanımlar
Aynı yerden : ” co-resident “
Komşu : ” neighbor “

Aile Arası İlişkilerde Kullanımlar
Cocuk : ” child “
Akraba : ” kin “
Ebeveyn : ” parent “
Kardeş : ” sibling “
Eş : ” spouse “

Romantik İlişkilerde Kullanımlar
İlham verici : ” muse “
Tutkulu : ” crush “
Flort edilen : ” date “
Sevgili : ” sweetheart “

Ustte belirttim fakat tekrar belirtmek istiyorum, bu kodlar rel=”buraya” tagları arasına eklenir. Uygulayan arkadaşlar yararını gorucektir.

Orjinal Link: http://imsory.com/xfn-site-iliski-seysi