Merhaba sevgili webmaster dostlarım,
" 6 Şubat 2010 " itibariyle cok ciddi bir proje olan " www.yaraticihanim.com " adlı platformumun oluşumu icin ilk adımı attım. İlk etapta 1 hafta kadar tasarıma ağırlık verdim ve en iyi gorselliği yakalamaya calıştım. Sonrasında ufak ufak her gun olmak uzere en az 1 tane %100 ozgun icerik girmeye başladım. Bu sure icerisinde seo hususunda calışmalar yapmaya başladım. Geceler boyu uzun seo makaleleri okuyarak, bircok arkadaşın fikrini alarak sandbox ve ban tehlikesinden uzak durmak ve orantılı bir seo ilerlemesi yakalamak amacıyla hareket ettim. Gunler gectikce seo hususunda son derece muhim calışmalar gercekleştirdim. Zaman akıp giderken bu arada her gun %100 ozgun olan iceriğimi en az 2 ye cıkardım ve bugune yaklasırken de 3 ve 4'e.. Tum bunları yaparken hata yapmamak icin herşeyi tecrubeli arkadaşlara danıştıktan sonra her yazıya 8 ile 10 arasında değişen etiketleri girmeye başladım. Etiketleri girerken google'ın anahtar kelime hizmetini kullanarak konum ile ilgili en populer kelimeleri girdim. Bu sırada kaliteli siteleri olan bir arkadaşın 3 adet farklı sitesine 3 adet farklı tanıtım yazısı yayınlattım. Herbir sitesi alexa olarak ortalama " 200.000 " lerde idi. Bu tanıtım yazılarının 2sini 1 gunde diğerini 2 gun aradan sonra yayınladık. Herşey guzel giderken backlink acısından kadın forumuna, diyet forumuna olmak uzere 2 adet foruma yazılar yazmaya ve imzamda sitemin reklamını yaparak url sini yayınlamaya dolayısıyla ufak ufak backlink elde etmeye başladım. 2 adet topliste uye oldum. İclerinden en iyi olanlara. Tum bunları acele etmeden yavaş yavaş gercekleştirdim. Zamana yayarak. Biraz zaman gectikten sonra yine kaliteli siteleri olan bir arkadaşla capraz backlink değişimi yaptık. Benim linkimin bulunduğu site : " www.depresyontedavisi.net ".. Bu arada İHS gibi sağlam bir firmadan da mağduriyet yaşadım ve sitem yaklaşık 3 gun kapalı kaldı.. Bu olay yakın gecmişte meydana geldi.. Sitem henuz 40 gunluk arkadaşlar..
Her konuda ince eleyip sık dokuyarak, adım adım, uzerine titreyerek kaliteli bir platform oluşturmaya calışırken bugun bir şokla sarsıldım.Sitem sandbox'a girmişti. Ben nerde yanlış yapmıştım ? Gercekten cok emek vermiştim ve hepsinin boşa gittiği duşuncesi.. gercekten cok iğrenc bir duygu.. Şimdi elim kolum bağlı bekliyorum.. Ne yapacağımı inanın bilmiyorum arkadaşlar.. Bazı arkadaşlar yaramı daha da deşerek siten 6-7 ay sandboxtan kurtulamaz diyorlar.. Bu gercekten bana yapılan buyuk haksızlık cunku ben herzaman platformumun kalitesi icin emek harcadım.. " Google " benim sitemi sandboxa aldıysa daha başka bircok siteye bu cezayı vermeli.. Bi sitemi inceleyin haketmediğimi goreceksiniz dostlar.. 5 Mart'tan beri sitem index almıyor. Neredeyse 11 gun oldu. Son derece caresiz ve uzgunum. Google da " infom " ve " 336 index " im mevcut. Ancak google a " yaratıcı hanım " yazınca ilk sayfada cıkmıyor.Eskiden cıkıyordu. " cache:www.yaraticihanim.com " yazınca botların sitemi en son 5 Martta ziyaret ettiğini goreceksiniz.
Bu platformda seo konusunda kayda değer calışmalar yapmış ve cok değerli tecrubeler edinmiş arkadaşların olduğunu biliyorum. " Sandbox " tan en kısa surede cıkmam icin bundan sonra atmam gereken adımları ve onerilerini buyuk dikkatle dinliyor olacağım. Herşeyin bir cozumu olduğuna inanıyor ve haketmediğim bu " sandbox " cezasından kurtulmanın yollarını arıyorum arkadaşlar..
Benim icin son derece değerli olan oneri ve destekleriniz icin şimdiden cok teşekkur ederim..
" Google İndex ve Sandbox " talihsizliğime oneri getirebilecek arkadaşlar buyrun..
Google Optimizasyon0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- " Google İndex ve Sandbox " talihsizliğime oneri getirebilecek arkadaşlar buyrun..