Merhaba arkadaşlar,

Bir proje uzerinde seo calışmaları yapıyorum. Domain uc aylık 3-5 tane pr0 sitelerden link aldım. Site ici link calışması, anahatar kelimeler vs... Hergun ozgun icerik ekledim...

Sonunda indexlenmeye başladı gunluk arama hacmi 100-200 olan kelimelerde ikinci ucuncu sayfaya kadar geldi.

İşin garip tarafı bu gun bu kadar az arama hacmi olan kelimelerde 4-5. sayfalara duşmuş site ama bir baktım gunluk 3-5 k arama hacmi olan (donemine gore gunluk 100k arama hacmi olabilen bir kelime) kelimede ikinci sayfada. Dun bu kelimede ilk 500 de bile değilken şimdi 14-15 sıralarda yer alıyor.

Arama hacmi cok olan kelimelerde sıralamanın bir kac ayda bir değişeceğini duşunuyordum ama birden ikinci sayfaya yerleşti.

Google sıralamayı belirlerken o kelimede link alıp almadığına indexlenen sayfa iceriğine keywordlere sayfa ismini vs ve en onemlisi sitenin trust değerine (pr, domain yaşı vs...) gore belirlediğini biliyoruz ama peki neden yeni acılan bir site birden bu kadar yukselip duşebiliyor?

Yoksa denildiği gibi google gercekten yeni acılan sitelere şans tanıyormu?

Bu algoritmayı cozmek cok zor ki zaten surekli değişiyor.

Sırlama belirlenirken hangi kriterin kac %si alınıyor bunu kim bilirse veya yaklaşık bir tahmin yuruturse işte en iyi seoyu o yapıyor demektir.