Konu başlığını gorenler birden, SEO'suz size olur mu derler, fakat SEO kavramı ile ilgili bazı duşuncelerimi paylaşmak istiyorum;

5 senedir web dunyasındayım ve bircok site sahibini tanıdım ve bunların coğu SEO icin o kadar para dokuyorlar ki, site acıyorlar ve SEO yaptırıyorlar, bence amac bu olmamalı.Ornek iyinet'i verelim, iyinet'e diyelim 1 hafta Google hic girmeyecekmiş, yani indexlenme soz konusu olmayacak değilim, fakat iyinet'in takipcileri bu samimi ortama sırf site indexlenmedi diye girmemezlik yapar mı?

Yapar diyorsanız bence yanılıyorsunuz, zaten bir site acarken amacı SEO yaptırıp direk para kazanmak isteyenlerin işi cok zor, en azından o siteyi hergun kontrol eden, tasarımı icin haftalarca kod yazan, sitesini sadece kendisinin olduğu icin ilgilenen birisi ile direk SEO'yu yaptırıp para kazanmaya calışan kişinin duşunceleri ve durumları cok farklıdır.

Benim demeye calıştığım, site acın, ilgilenmeyin, SEO yaptırmayın falan kesinlikle değil.Demeye calıştığım, site acarken sadece sizin olacağı icin o siteyi acın, zaten el emeği goz nuru sozunu uygularsanız sitenizin buyumemesi olanaksız, ama site acıp direk SEO yaptırıp para kazanmak bana gore size iyi bir site sahibi imajını bırakmaz, başkaları "siteye bak vay be!" derler fakat onlar der bunu sadece, umarım anlatabilmişimdir..