DARK SOULS III'u defalarca kez bitirdim, gecikme problemlerinden dolayı PvP oynamadığımdan PvP icin cok bilgim yok, ancak PvE icin bilgim gayet iyi seviyede. O nedenle bu bilgimi paylaşmak istiyorum, onereceğim bu silahların oyunda zorluk ceken oyuncu arkadaşlarımın işlerini kolaylaştıracağına eminim. Listede sizlere bu silahları oyunun erken safhasında kazanıp kazanamayacağınızı, hangi statlarla scale aldığını soyleyeceğim.

5. Gotthard Twinswords - Gec elde edilir

Listeye Gotthard Twinswords ile başlayalım, bu silah hem DEX hem de STR buildler icin onerebileceğim bir silahtır. Hareket şeması ve menzili olarak Straight Sword'lar arasında en iyilerinden biridir. Bu silahı oyunun son haritalarından biri olan Grand Archives'ın girişinde bulabilirsiniz. Gozden kacırmanız mumkun değildir.

Infuse'lanabilir?Bufflanabilir?Varsayılan Scaling +10Heavy Infuse Scaling +10Sharp Infuse Scaling +10EvetEvetDEX: C / STR: CSTR: A (DEX silinir)STR: D / DEX: A

4. Dark Sword - Erken elde edilir

Bu silahı ozellikle STR build yapmak isteyip de ağır silah kullanmak istemeyenler icin şiddetle oneririm. Heavy infusing ile cok guclu olan bu silahı oyunda cok ilerlemeden alabilmeniz mumkun. Farron Keep haritasında Farron Keep Perimeter bonfire'ının onundeki 2 Darkwraith kesilerek bu silah duşurulebilir. Bu yaratıklardan bu silahın duşme şansı %8'dir. O yuzden biraz uğraşmanız gerekebilir.

Infuse'lanabilir?Bufflanabilir?Varsayılan Scaling +10Heavy Infuse Scaling +10Sharp Infuse Scaling +10EvetEvetDEX: C / STR: DSTR: A (DEX silinir)STR: E / DEX: A

3. Sunlight Straight Sword - Gec elde edilir

Bu silah Faith build yapmak isteyip tum oyun stilini uzaktan buyu atmaya dayamak istemeyen oyuncular icin birebir. Faith ile birlikte STR ve DEX verilirse Lightning buff'ıyla harikalar yaratabilir. Bir elinizde bu silahı tutarken diğer elinizle rakibinize şimşek yağdırabilirsiniz orneğin, Faith ile scale aldığından hem atacağınız şimşek buyulerinin hasarı, hem de tuttuğunuz bu silahın hasarı cok iyi olacaktır. Ancak Faith kullanmayan karakterler icin bu silahı kesinlikle onermem. Liste hep STR+DEX odaklı gittiğinden farklılık olması acısından bu silahı onerdim. Cunku DEX+FTH gibi buildler icin bicilmiş kaftan bu silah.

Infuse'lanabilir?Bufflanabilir?Varsayılan Scaling +10Uygun değilUygun değilHayırEvetDEX: D / STR: D / FTH : BUygun değilUygun değil

2. Broadsword - Erken elde edilir

Bu silah cok standart gozukmesine ve cok standart hareket şemasına sahip olmasına rağmen ilginc bir şekilde oyundaki en iyi DPS oranına sahip duz kılıclardan biri. Yanlış anımsamıyorsam listedeki diğer 4 silahtan da daha fazla hasar oranına sahip. Yine de listede 1.sıraya koymadığımı fark etmişsinizdir bunun sebeplerini de 1.listedeki kılıcı anlatırken soyleyeceğim.

Infuse'lanabilir?Bufflanabilir?Varsayılan Scaling +10Heavy Infuse Scaling +10Sharp Infuse Scaling +10EvetEvetDEX: D / STR: CSTR: A (DEX silinir)STR: E / DEX: A

1. Lothric Knight Sword - Erken elde edilir

DEX build yapmak isteyen herkes icin şiddetle tavsiye ettiğim bu silah benim icin oyundaki en iyi duz kılıctır, evet Broadsword'un daha fazla vurduğunu soylemiştik ancak her şey hasar oranı değil elbette. Broadsword'dan daha uzun menzile sahip olması yanı sıra bu silahın kritik hasar bonusu bulunmakta. Yani bu silahla yaptığınız parry riposte'ları, backstab'ler vs. normalden biraz daha fazla hasar vuracak rakiplerinize. Ve ayrıca gorunuş olarak da Broadsword'dan daha iyi bence. Bu sebepler onu Broadsword'dan daha iyi bir secenek yapıyor benim gozumde. Bu silahı bonfire'dan ışınlandığınız ilk haritada Tower of the Wall bonfire'ının altındaki Lothric Şovalyesini keserek duşurebilirsiniz. Bu silahın bu duşmanlardan duşme şansı sadece %4 olduğundan sizi biraz uğraştırabilir ancak buna değer.

Infuse'lanabilir?Bufflanabilir?Varsayılan Scaling +10Heavy Infuse Scaling +10Sharp Infuse Scaling +10EvetEvetDEX: C / STR: CSTR: A (DEX silinir)STR: E / DEX: S