Arkadaşlar 2 senedir ugraşıyorum web işlemleriyle asıl işim speaky chat sesli sohbet sistemlerini kurmak.Ancak kendiminde bir sesli sohbet sitesi olması ve muşterilerimden gelen istek uzerine sitelerimi googlede yukseltme kararı aldım ilk başta kendi sitemden başladım tabiki yaklaşık bir sene once
Bu bir sene icinde hem birşeyleri ogrenmeye hemde uygulamaya calıştım forumları araştırark ogrendigim şunlardır:

1 Meta taglar
2 Blacklink Capraz degişim (kendi iceriginden olan sitelerden link almak daha cok işe yarar)
3 Dizinlere eklemek
4 Ozgun icerik

Evet bunları yapmam neticesinde biraz oynama oldu sitelerde yukseldi cok uzun zaman dilimleri icerisinde ancak ilk sayfalara cıkamadım daha sonra bir seocu arkadaş ile anlaştım onu sizlerde tanıyorsunuzdur.r10 a ve buraya takılıyor kendisi. Bu arkadaşa 200 ytl odeme yaptık sesli chat goruntulu chat kameralı sohbet kelimeleri icin arkadaşla 29 martta calışmaya başladık.
Anlaşmada 6 ay boyunca kelimelerin ilk sayfadan inmeyecegini soyledi tamam dedik parasını gonderdik.Calışmaya başladı COK KISA bir zaman dilimi icersinde istedigim kelimelerde beni ilk sayfaya attı ancak daha sonrasında bırakıp ilgilenmedigi icin duştuk bazı kelimelerde msnden yazdım defalarda ya cevap vermedi yada tamam bekle 1 hafta icinde tekrar cıkıcaz dedi. Fakat hic birşey dedigi gibi olmadı.Daha sonrasında benim le aynı kelimelerde kasan bir site bir seocuyla anlaşmış herhalde bir baktım ilk sayfada ilk sıralarda yer alıyorlar.Bu siteyi takip etmeye başladım zeytech.net ten aldıgı blacklinklere bakarak hareket ettim ve bende gunlere yayarak (birden abanmadım) onun aldıgı backlinklerin aynısından bende aldım. Bu şu şekilde oldu arkdaş wp ile kurulu prli sayfaları olan yorum yapabilecegi sitelere yorum olarak linklerini gonderiyordu bende aynısını yaptım.Spam olarak goruldu yada başka birşey ve sandbox a girdik.Oysaki seocu arkadaşın yaptıgı siteye hic birşey olmuyor.
Bunları anlatmamdaki sebep şu forumlarda yazan bilgiler ile ne kadar deneme yaptıysam hic biri olmadı zaten konular donup dolaşıp BACKLİNK OZGUN İCERİK DİZİN METATAG olarak geri donuyor oysaki bu işi gercekten bilen bazı arkadaşlar var icimizde fakat kimse bilgisini paylaşmıyor. Ben bu arkadaşları bilgilerini paylaşmaya davet ediyorum.Bu arkadaşlarda yabancı forumlardan vs ogreniyordur belkide bu taktikleri yada deneme yanılma yontemiyle buluyorlardır herneyle buluyorlarsa bizimlede paylaşırlarsa cok memnun olucam cunku artık cok sıkıldım hep aynı konuları gormekten ve bir nebze işe yarasada istelinen sonuc cıkmıyor ortaya
İşi duzgun yapan arkadaşlar diyeceklerki kardeş biz bu işten para kazanıyoruz onada eywallah ama buraya gelipte link degişimi yapmaya calışan (ornegin ben)
arkadaşların size verebilece pek fazla parasının oldugunu sanmıyorum olsada 100 ytl 200 ytl para kazanacaksanız firmalara seo uygulayın onlardan kazanın.

Son olarak: Artık bir cıksın ve desinki kardeşim duzenli olarak calışıyorum bir gun icinde seo uyguladıgım siteye şunları yapıyorum hergun aynı şeyi tekrarlıyorum yada 1 gun A yı 1 gun b yi yaparak ilerliyorum ve oluyor desin cunku bu işten gercekten sıkılmaya ve bezmeye başladım.
İnşallah bana katılan arkadaşlar cıkar
İyi calışmalar....