- Forum profil: Forumlara kayıt olup websitesi kısmına link yazarak alınır. En son tum linkler rss dosyasında toplanıp rss dizinlere kaydedilir.
- Dizin kayıt: Bilinen en yaygın white hat seo yontemlerinden biridir. Turkce siteleriniz icin daha fazla Turkce dizinleri tercih etmenizi oneririm.
- RSS kayıt: Rss beslemelerini RSS dizinlere kaydederek alınan backlink ceşididir. Otomatik araclar kullanarak bir cok RSS dizine kayıt gercekleştirebilirsiniz: Rss Kayıt
- Başka sitelerden alınan backlinkler: Pr değerine sahip başka sitelerle capraz link değişimi yapılarak veya link satın alarak alınan backlinklerdir. Arama motorları tarafından pek hoş karşılanmayan bir yontemdir.
- Sosyal imleme: Daha fazla linklerin hızlı indexlenmesi icin tercih edilen bir yontemdir. Bircok programla da bu işlemler gercekleştirilebilir.
- İcerik gonderme: RSS beslemelerini sosyal ortamlara gonderme yontemidir. Ping.fm gibi siteler kullanılır.
- Blog yazıları: Blog yazılarının icine linkleri yerleştirme yontemidir.
- E-book hazırlama: Ucretsiz e-booklar hazırlayıp, icine linklerinizi yerleştirip e-book dizinlerine kaydedebilirsiniz.
- Blog yorumları: Blogunuzla ilgili başka bloglara yorum yazıp backlink kazanma yontemidir. Anchor textinizi kullanmanız yararınıza olacaktır.
- Web 2.0 Siteleri: Wordpress, Blogger, Knol Google gibi pagerank değeriyuksek sitelerden alınan backlinklerdir. Link wheel yapılırken bu tur siteler yaygın olarak kullanılırlar.
- Tanıtım yazıları: Blogunuzla veya sitenizle ilgili iceriğe sahip diğer blogların tanıtım yazılarınızı yayınlamalarını sağlayabilirsiniz. Bu tanıtım yazılarının icine sitenizin linklerini yerleştirmeniz gerekir.
- Misafir yazarlık: Bu konuda daha onceki yazılarımda detaylı acıklamalar yaptım: Misafir yazarlık
- Twitter: Linklerinizi twitterde yayınlayabilirsiniz.
- Facebook Sayfaları: Facebook sayfalarınızda linklerinizi yayınlayabilirsiniz.
- Soru cevap siteleri: Daha fazla ingilizce siteler icin kullanılabilecek bir yontemdir. Yahoo! Answers, Answerbag, Askville gibi sitelerden backlink alınabilir.
- Paravan Siteler: Sitenizin alanı ile ilgili kucuk siteler oluşturup sitenize link verebilirsiniz.
- Program ve araclar: Yararlı araclar oluşturup, sitenizin linkini yerleştirip ucretsiz dağıtabilirsiniz. Bu listeye ceşitli scriptler, temalar, templateler vs. eklenebilir.
- Unlu kişilerle roportajlar: Sitenize ilgi cekip insanların size doğal yolla backlink vermesi icin bir yontemdir.
- Ceşitli araclar: sitenizde ucretsiz ve yararlı araclara yer verin. Orneğin toplu pagerank kontrol aracı gibi. Bu sayede backlinklerinizin sayısını arttırabilirsiniz.
- Yarışma sponsoru olun: Duzenlenen ceşitli yarışmalara sponsor olarak backlink sağlamaktan ziyade sitenize insanların ilgisini yoneltebilirsiniz.
- Tema veya eklenti sponsoru olma: wp tema veya eklenti sponsoru olabilirsiniz. Linkinizin bircok sitede bu şekilde yayınlanmasını sağlayacaksınız.
- Sitene ekle seceneği: Hazırladığınız bazı araclara "sitene ekle" ozelliği ekleyip bu aracları başkalarının sitelerine eklemelerini sağlayıp bu yontemle backlink alabilirsiniz. Eski bir yontemdir.
- Yarışma duzenleme: Ceşitli yarışmalar duzenleyip yarışmacıların sitenize link vermesini sağlayabilirsiniz.
- Facebook uygulamaları: Sitenize link verebilirsiniz.
- Linkbait: Doğal yollarla backlink kazanın. Detaylar: Doğal backlink kazanmanın yolları
Başka onerisi olan?
istizan' Alıntı:
- Sitene Addthis.com benzeri paylaşım aracı ekleme de yararlı bişey
- Firma rehberleri / dizin olarak da duşunulebilir
Genişletmek icin tıkla ...
Gece Yolcusu' Alıntı:
Rakip ve otoriter sitelerden de backlink almak oldukca faydalıdır. rakip siteden alınan linkler farkı kapatmamıza oldukca yardımcı olur bildiğim kadarıyla.
BarışBey' Alıntı:
www.aboutus.org/www.site.com adres cubuğuna yazın.Bu tarz siteler sayesinde sitenize ornek bir sayfa oluşturacak ve backlink kazamacaksınız.
halilarici' Alıntı:
Ayrıca 1 forumda moderator iseniz sadece 5-6yazı yazarak 1 ayda 100 backlinck kazanabilirsiniz.Ben misal http://siteexplorer.search.yahoo.com...&bwmo=d&bwmf=u forumzapdan geliyor tum backlinkler moderatorluk saolsun
sevgikelebek' Alıntı:
yukselmek istediğimiz kelimelerde ilk sıralarda cıkan sitelerin linkini Backlink Watch da veya serp programlarında aratarak onların link aldığı yerlerden link almak ..
Eif' Alıntı:
Bir kac backlink ceşidi daha ekleyelim:
- Ziyaretci defteri
- İlan siteleri
- Forum tanıtım yazıları
- Video backlink
Eif' Alıntı:
.edu wikis ekliyorum.
[ONAY]Eif[/ONAY]