Daha onceki yazılarımda backlink alma yontemlerinden bahsettim ve beraberce bu backlinklere yeni yontemler ekledik, konuyu geliştirdik. Yazıyı merak edenler buraya gozatabilirler: Backlink Almanın Yolları

Ve eski yazılarımdan birinde .edu backlinkle ilgili bir ipucu verdim. Buraya goz atabilirsiniz.

.edu uzantılı sitelerden alınan backlinklerin avantajlı olduğunu biliyoruz. Bu yazıda da coğu kişi tarafından kullanılan bir yontemden bahsedeceğim.

.edu wikilerden backlink almak yontemi:

İnternette araştırma yaptığınızda bu tarz wiki sayfaları bulabilirsiniz: http://wiki.jhu.edu

Bu wikilere kayıt olup, eklediğiniz makalelerde anahtar kelimenize link vererek backlink elde etmiş oluyorsunuz.

Bulacağınız blogların coğu nofollow cıkışlı olacaktır. Dofollow olanları da var, ama cok kolay bulamazsınız.

Nofollow backlinkleri de tamamen hice saymamak gerekir. Ne işe yarar bu nofollowlar derseniz:

1-Backlinkleri sadece arama motoru icin aldığınızı duşunmeyin. Follow veya nofollow her link sitenize trafik sağlayabilir.
2-Arama motorları takip ediyorlarmı: Google nofollow anchor textten yarar sağlayamazsınız demiş olsa da 2010 da mevcut bugı kapatana kadar bunun boyle olmadığını biliyorduk. Şu anda bug kapatılmış ve pr ile anchor text aktarımı yapılamıyor deniliyor. Bunun dışında diğer orumceklerin bu nofollow etiketini dikkate aldığı soylenemez.
3-Bir sitenin sadece dofollow backlinkleri olmamalı. Bu doğal bir gorunum oluşturmaz. Yapay link alımı izlenimi yaratır.
4-Sitenize zarar vermemeleri gerekir.
5-Webmaster Toolsdan baktığımızda bu backlinklerin sayıldığını gorebiliyoruz. Nerde hesaba katılıyor o kısmı kesin değil. Ama gorunur indexin bile siteye sağladığı yarar olduğunu biliyoruz.

Buraya kadar da kısaca nofollow linklerin yararları konusuna değinmeye calıştım. Soru, istek ve onerilerinizi bana buradan veya soru-cevap başlığı altından yoneltebilirsiniz.

İlginizi cekebilecek konu: http://forum.iyinet.com/backlink-kaynaklari/184327-edu-gov-wiki-backlink-listesi.html