Backlink icin link değişimi nasıl olmalı ve stratejim ne olmalı ?

Şimdi size sıfır bilgi vermiyorum backlink nedir diye zaten bu bolume girmişseniz backlink nedir biliyorsunuzdur. Kısaca herkesin bildiği gibi backlink google'de buyuk bir rol oynuyor.. Sitesine aşırı link alanlar kısa surede (istisnalar olabiliyor) sandbox'a duşuyor.

Hep merak edilen konular;

1-No follow linkler işe yarıyor mu ?
2-Link copluğu olmuş sitelerden alınan backlinkler fayda sağlıyor mu ?
3-Sandbox'a duşmemek icin nasıl bir yol izlemeliyim ?
4-Backlink alırken siteme kac tane pr0 pr1 pr2 .. pr siteden backlink almalıyım ?
5-Link değişimi yaparken nasıl bir yol izlemeliyim ?
6-Altsayfalarımı guclendirmeliyim yoksa sadece anadomainemi backlink kasmalıyım ?
7-Alexa değeri yuksek sitelerden alınan backlinklerin etkisi ?

gibi bazı soruları kendimce yanıtlamak istiyorum doğru veya değil tartışılır soylediklerim tecrubemi paylaşıyorum sadece yanlış anlaşılma olmasın.

1-) No follow linkler işe yarıyor mu ?
No follow nedir once onu okumanızı oneriyorum ;
http://www.r10.net/r10-bilgi-arsivi/36342-nofollow-nedir.html

Google sıralamalarında az-cok etkisi oluyor. Buda tartışılır teorik olarak işe yaramıyor deniliyor ama seo yarışmasını ornek verirsek bunun biraz yersiz olduğu anlaşılır onun icin az cok etkisi var diyebilirim.

2-) Link copluğu olmuş sitelerden alınan backlinkler fayda sağlıyor mu ?

Bu tur sitelerin kendilerine hayrı yoktur sayfada bırakın 50'taneyi en az 100-200 tane link vardır bu tur sitelerde.. Ozellikle belli bir kelime uzerinde backlink kasanlar alırlar bi (blogspot,blogcu,normal,anormal vs.) site sizin sitelerinizi eklerler surekli ve bir dongu vardır sitede.. Onun icin link değişimi yapacağınız siteye girdiğinizde once link cıkışına bakın ve sağlıklı backlink almak istiyorsanız o sayfada 40 kusur oda cok ama neyse fazla olmasın maksat.. Cok cok cok az yarar sağlar ama sandbox ablamızıda yanında getirir bilesiniz. Uzun sureli aktif olmak istiyorsanız googlede ozellikle sakata gelmek istemiyorsanız copluk sitelerden kacının..

3-) Sandbox'a duşmemek icin nasıl bir yol izlemeliyim ?Once niye sandbox var oğrenelim;
http://www.r10.net/sandbox/30174-niye-sandbox-var.html

Webkit Seocu arkadaşımında şu makalesini okumanızda yarar var;
http://www.r10.net/sandbox/141219-si...in-makale.html

Sandbox'a duşmemek icin yeni bir siteniz var ise aşırı backlink veya yuksek pr'li sitelerden backlink almamaya calışın mumkunse 3-4 ay az ve olculu backlink alın. Sitelerinizde bot kullanıyorsanız youtube bot olsun veya başka bir sistem bunlarıda yapmamanızı oneririm. Bununda aksini idda edenler olabilir ama bot kullanıpta sandbox'a duşenleri cok gorduk forumda.. Tasarımcı ve icerik hırsızlığı kesinlikle yapmayın. Başkalarının Metalarını almayın bu kısa sureli sizi uste cıkarsada zaman icinde ters etkisini gorebilirsiniz.. Aktif bir sitenizin sef ayarlarınla oynayıp sayfalarınızın googlede silinmesine neden olmayın buda hit kaybı ve duruma gore sandbox tehlikesi oluşturabilir.. Sandbox'a duşmemek icin bir suru şey soylenebilir aklıma şuan gelen bunlar zaman icerisinde kullanıcıların sorunlarına gore cevaplarım olabilir şimdilik bu soru hakkımda bunları soyluyorum.

4-) Backlink alırken siteme kac tane pr0 pr1 pr2 .. pr siteden backlink almalıyım ?

Siteniz yeni ise 3.soruda yazdığım acıklama var orda da soyledim mumkunse 3-4 ay aşırıya kacmayın ve yuksek prli (p5-6-7) sitelerden backlink almamaya calışın..
Ben kendim daha sağlıklı olması icin sitelerimde şu yolu izlerim cok sağlam pr2 pr3 pr4 sitelerim var bana gore sağlam cunku iceriğini guncelliğini ozgunluğunu ve sitemin kalitesini bildiğim icin yeni acılan siteme ilk 1-2 ay pr2 pr3 sitelerimden link veririm. Sizin benim gibi siteniz yok olabilir bunu anlarsınız sizde pr2 pr3 kaliteli ozgun ozellikle şunu soyliyim link alacağınız sitenin guncelliğine ,google botunun geldiği son tarihe ,googledeki backlink sayısına (link:adres.com veya link:dfdf.com: The Best Search Links on the Net) bakınız. Alt sayfasının cok olmasına ve sizinle aynı icerik olmasına dikkat edin. + Yeni reglenmiş veya reglenmemiş fiyatı ucuz pr5 pr6 yabancı sitelerden link satışları oluyor misal yıllık (20$) bu tur başlıklara aldanmayın. Kaliteli link almanızı oneririm ve sitenize değer veriyorsanız paraya biraz kıymalısınız ucuza kacıpta sitenize yararı olmayacak backlink sağlamayın.

5-) Link değişimi yaparken nasıl bir yol izlemeliyim ?

Link değişimi yaparken ayarlarca aynı kelime uzerinde link kasmayın. Webmaster forumu adına kasıyorsanuz arada bunu değiştirin webmaster olsun forum olsun. 3'lu kelime ise yine aynı şekilde google beni sev kelimesinde uste cıkmak istiyorsanız kelimeleri ayırın google,beni,sev diye backlinkleri bu tur kelimelere dağıtın.. İstediğiniz kelime tek ise işiniz biraz daha zor ozellikle sohbet oyun absurt ise ozel kelimelerde daha farklı yollar izlenebilir. Rekabeti cok kelimelerde ilk sayfaya gelseniz bile youtube mesela bir sure sonra siz geriye duşebiliyorsanız belli bir algoritma yapmamışsınız sitenize duşmeniz an meselesidir. Ortalama bir backlink alma duzeni kurun kendinize şu kadar pr'si yuksek şu kadar guncel bir siteden, aynı icerikten link alıcam diye..

6-) Altsayfalarımı guclendirmeliyim yoksa sadece anadomainemi backlink kasmalıyım ?

Her ikisinide yapın !

Sadece ana domaine backlink kasmayın. Alt sayfanızı ne kadar guclendirirseniz ve pr değerinizin yukselmeside size +++ olarak donecektir. Alt sayfalarınızda yorumları acık tutun uyelerin yorum yazmasını sağlayın. (ozgun icerik olacak ister istemez.) Sitemap'ler oluşturun sitenizde kısaca..

7-)Alexa değeri yuksek sitelerden alınan backlinklerin etkisi ?

Link değişimlerinde pek dikkate alınmasada işi bilen adamlar alexa değerine onem verir şahsen ben dikkat ederim bunun yuksek olmasına..
Alexa hakkında geniş bilgi edinmek istiyorsanız size faydalı 1-2 konu oneririm;
http://www.r10.net/alexa/138831-alex...yapiliyor.html
http://www.r10.net/alexa/2690-alexa-...-bilgiler.html

-------
Sıralama da 2 milyondan buyuk bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretci sayısı "COK COK KOTU",
2 milyon ile 1 milyon arasında ise "KOTU",
1 Milyon ile 500 bin arasında ise "VASAT",
500 bin ile 250 bin arasında ise "NORMAL",
250 bin ile 100 bin arasında ise "İYİ",
100 bin ile 50 bin arasında ise "COK İYİ",
50 bin altı "COK COK İYİ" olarak kabul edilebilmektedir.
-------
Alexa değeri yuksekse bir sitenin ustteki sayılar arasında demek ki bu siteler iyi sitelerdir. Ama sadece alexa değerininde yuksek olması gerekmiyor site link copluğune donuşmuş alexa değeri yuksek olmuş neye yarar onun icin sadece buna da dikkat etmeyin..

Kısaca onerebileceğim bir kac şey yazdım (makale olarak algılamayın)

Umarım yazdıklarım birilerine faydalı olur.Lutfen teraziyi tıklatın...

alıntıdır