Merhabalar bir suredir uzerinde calıştığım başlangıc seviyesi icin SEO kitabımı bitirmiş bulunmaktayım. Aslında bu kitabı PcNet dergisi webmasteri Selim Şumlu abiye gonderdim dergi cd lerinde ucretsiz dağıtılmasını rica ederek fakat olumlu/olumsuz bir cevap alamadım. Ben de forumlar uzerinden dağıtmaya karar verdim...
Kitap ucretsiz ve kendi sitemde dahil hicbir site veya kuruluşun reklamını barındırmıyor. Kitap SEO kelimesini hic duymamış bir kişiye gore başlanıp SEO bilgi ve taktikleri verilmiştir.
NEDEN YAZDIM?: Cunku bir cok forum ve sitede SEO kelimesini hic duymamış veya duysa bile pek bilgi sahibi olmayan kişilerle karşılaştım. Hatta bu kişilerden bazıları cok değerli coder ve designer abilerimiz. Bazen bu konunun resimli anlatılmasını isteyenler oldu. Biri yapsa da gorsek diyen oldu. Bu gibi şeylerin onune gecmek amacıyla ve daha bilincli Turk Webmaster ları gormek ve yeni başlayanlara yol gostermek icin yazdım...
NEDEN UCRETSİZ?: Kitap yazmamın sebebi bilgi paylaşmaktı ve Turkiye'de insanlar aslına bakarsanız bu tur e-kitap lara pek de ucret odemiyorlar. 2 gun sonra zaten envai ceşit foruma marez olarak duşecekti. Bende bunu başkaları yapacağına ben yapayım dedim ve kitabı ucretsiz dağıtıp herkesin bu kitaptan istifade etmesini sağlamayı duşundum. Bu hizmetin ayrıca UCRETSİZ KAYNAK PAYLAŞIMI na ornek olacağı duşuncesindeyim...
NELER YAZIYOR?: Kitabın icindeki yazılardan coğu yabancı makalelerden yaptığım cevirilerin kendi kelimelerim ile harmanlanmış şeklidir. Hepsi de herkes tarafından kabul goren bir takım bilgiler ve bunların yanında bir takım taktikler yer almaktadır. Mesela sitenizi Google'da 24 saatten az bir zamanda indexlenmesi ve benzeri taktikler.
SON OLARAK: Son olarak kitabı istediğiniz yerde sitebir.org sitemize link vermek ricası ile istediğiniz miktarda dağıtabilirsiniz. Kitabın akışını bozmamak şartı ile kitabın başına veya sonuna ek sayfa koyarak kendi sitenizin linki ile de yayınlayabilirsiniz fakat yine sitebir.org a link vermek ricası ile. Rica diyorum cunku orası sizin insafınıza kalmış bir nokta.
Kitap surekli guncellencektir. İleri versiyonları icin ise tek başına yazamayacağımı duşunduğumden bir ekip topluyorum şu aşamada bir arkadaşım daha yardımcı olacağını soyledi bize yardım etmek isteyenler denzey[at]gmail[.]com adresine mail atabilirler.
Bu yazıyı sadece iki webmaster sitesinde ve kendi sitemde yayınlıyor ve bu uc noktada dağıtıyorum... Sizlerde kendi sitenizde kitabımızı dağıtabilirsiniz...
Kitabı İndirmek İcin: RapidShare: 1-Click Webhosting
Saygılar
alıntıdır