Backlinkler Nasıl İndex Alır ?
Sitenizin icin backlink kastınız.Herhangi bir siteden backlink aldınız ve etkisi olmadığını duşunuyorsunuz.Doğru etkisi olmaz.Cunku o backlink indexsizdir.Yani google onu gormemiştir henuz.Seo işlerinde backlinklerinizin indexlenmesi uzun surer.Demiştik zaten seo uzun ve kapsamlı yapıldığı surece kaliteli seo yakalanır.Bir backlinkin ortalama indexlenme suresi 3 aydır.Fakat biz bunu daha aza indirmeye calışacağız.

Herhangi bir backlink kastınız.Ornek olarak bir bloga yorum yaptınız.Yada forum sitesine imzanızı ve web sitesi bolumune urlnizi yerleştirdiniz.Şimdi yapmanız gereken yatmak değil.Seo surekli olarak calışmanız gereken bir sektordur.Seo yaparken işler kontrolunuz altında gercekleşmektedir.İpin ucunu bir kacırırsanız geri tutması zor olur.Yapmanız gereken birkac işlem vardır..

Oncelikle link aldığınız bolumu pingleyin.Bakın urlnin olduğu bolum olmasına dikkat edin.Yoksa forumun ana sayfasını pinglerseniz google botu sizin urlnizi bulamaz.Hani biraz sure gecerse bulabilir.Ancak forumlarda şoyle bir bolume link eklediyseniz profilinizi pingletin.Bahsettiğim bolum profil ayarlarındaki web sitesi bolumu.Buraya eklediğiniz link gorunmez.Ancak profilinizi pinglerseniz google botları gorebilirler ve bu backlinkiniz index almış olur.

Tanıtım yazısı aldıysanız daha kolay backlink indexlemesi yapabilirsiniz.Tanıtım yazısı aldığınız urlyi seo pingleme sitelerinde pingletmelisiniz.Pingleme işlemi kısa surecektir, fakat bitmedi.Bu linkin google botlarına gorunmesi icin sosyal imeleme sitelerinde paylaşmanız gerekiyor.Bildiğiniz gib
i google sosyal imleme sitelerinde anlık indexlemeler yapar.Seo değeri yuksek siteler olduğu icin burada paylaşmanız sizin yararınıza olacaktır.Bu şekilde bir seo linkwheel (link orgusu) de yapmış olursunuz.Bu link orgusunun guclenmesi icin tanıtım yazısına bir de blogger veya wordpress (ucretsiz) sitede link verebilirsiniz.Bunlarin sonucunda sizin seo link orgunuz şu şekilde olacaktır ; Sosyal imleme - Blog paylaşımı - Tanıtım Yazısı - en son halka ise sizin sitenizdir.Kolay ve etkili bir seo link orgusu oluşturduk bile.Boyle bir link halkası oluşturabilirseniz hem hızlı backlink indexlenmesi hemde kaliteli linkler almış olursunuz.

Sonuc olarak sitenizin seo değeri ve seo gucu artar.Bir onceki makalemizde seo uyumlu tanıtım yazısı nasıl yazılır konusunu ele aldık.Makalemizi okuyabilirsiniz.Teşekkurlerimi sunarım.

kaynak ; backlink nasıl index alır