Şimdi size tecrubelerimden kısaca bahsetmek istiyorum. Tabii ki bu yazım profesyoneller icin değildir. En başından soyliyeyim
Herkes kolay yoldan kazanmak ister. Ama maalesef bu mumkun değildir. Acıkcası ben kazanamadım. Kazanan varsa banada soylesin
Bu işe kolay yoldan hemen para kazanayım diye başlayanlar varsa, yazının devamını okumasına gerek yok.
İnternetten para kazanmak icin cok yol kat etmek, masraf etmek gerekiyor. Herkeste şoyle bir duşunce var : " Bende bir site acayım, siteme reklam alayım, koşeyi doneyim ". Yok oyle uc kuruşa beş kofte
Site acmak icin gerekenler : ( Tabii bunlar benim fikirlerim)
1- Boş zaman
2- İstek
3- İlgi
4- Domain ( Alan adı )
5- Hosting ( Barındırma )
Bakın, domain ve hostingi en sona sakladım. Yani domain ve hostingi almakla iş bitmiyor. Siz işe sondan başlamış oluyorsunuz.
Bir site acacaksınız. Fakat ne uzerine bir site acsam diye duşunuyorsunuz. Acaba hangi alanda bir site acsam daha cok kazanırım diyorsunuz. Eğer illegal ( Film, dizi, program, mp-3 vs.. ) uzerine bir site acmayacaksanız en iyi kazandıran alanlar; Tatil, sağlık, moda gibi alanlardır. Fakat bu alanlarda bir site acarsanız baştan kaybedersiniz. Cunku binlerce rakibiniz vardır. Ha, benim maddi durumum iyi diyorsanız ve milyarları gozden cıkarmışsanız tabii ki olabilir.
Bu sebeple acacağınız site, en iyi bildiğiniz alanda yada en cok ilgi duyduğunuz alanda olsun.
Diğer bir faktor boş zamanınızın olması. Boş zamanınız olsun ki, siteye vakit ayırabilin. Gelişmeleri takip edebilin.
Bir sonraki onemli nokta, istek. Yani, gercekten bir site sahibi olmayı isteyin. O site ile uğraşmaktan keyif duyun. Aksi halde, acılan ve hemen kapanan binlerce hatta milyonlarca siteden biri olursunuz.
Sitenize ilgi gosterin. Onu benimseyin. Hırslı olun.
Domain ve hosting konularına girmeyeceğim. Bunlar icin internette biraz araştırma yaparsanız, en uygun sonuca ulaşacaksınız. Fakat domaininizin keyword ( Anahtar kelime ) olması, size avantaj sağlayacaktır.
Cok uzun oldu sanırım. Sizi sıkmaması icin kısaca sonlandırmak istiyorum. Yukarıda yazdıklarıma ek olşarak aşağıda yazacaklarımı dikkate almanız, google amcanın gozunde sizi değerli kılacaktır.
1- Sitenizi guncel tutun. Yani 1 hafta boyunca hergun yazıp, sonra 1 ay boş bırakmayın. Yazılarınızı zamanlayarak eklemeniz ( Yani toplu halde yazı girsenizde, onun yayınlanma zamanını belirli periyotlarla belirlemeniz, sitenizi oldukca yukseltecek ve guncel tutacaktır)
2- Ozgun yazılar ekleyin. Yani yazdığınız yazılar, daha once internette yayınlanmamış olsun. Cunku boyle yazılar hem ziyaretcilerinizin " Aaaa bu yazıyı ben daha once okudum " gibi tepkisini cekecek, hemde daha once yayınlandığı icin arama sonuclarında oldukca gerilerde olacaksınız.
3- W-arez yani korsan tema kullanmayın. Bu hem telif hakkı ile başınızın derde girmesine sebep olabilir, hemde temanın icine yerleştirilmiş olan gizli kodlar, ileride başınıza dert acabilir.
4- Link değişiminden uzak durun. Sitenizin linkini başka bir siteye verdiyseniz, o sitenin linkini sitenizde tutmayın. Bu google'ın gozunde uckağıtcılığa girer ve arama sonuclarından duşersiniz.
5- Link yada makale satın alın. Farklı sitelerin size vereceği bağlantılar, yine google'ın gozunde sizin değerli bir site olduğunuzu gosterir. Fakat dikkat etmeniz gereken şey, kalitesiz sitelerden link yada makale satın almamanız.
Biraz uzun oldu sanırım