Merhaba değerli arkadaşlar seo derslerimizin 2. tekniklerini yayınlamak uzere hazırladığımız bu yazımıza gecmeden bir onceki dersimiz olan ve sizler ve sitelerinizin uyması gereken seo tekniklerini ele aldığımız konuyu aşağıdaki linkten mutlaka incelemenizi tavsiye eder herkese başarılı ve kazanclı calışmalar dilerim.
Seo İcin Domain Secimi
Evet arkadaşlar google haricinde bing, yahoo ve yandex gibi arama motorları olsada tumunu toplasan googleden alınan ziyaretciyi gonderemiyor. O sebeple seo uzmanları genel anlamda google algoritmalarına ve guncellemelerine yonelik optimize işlemleri yapılmaktadır. En az 200 farklı algoritmaların bulunduğu google sıralamasını etkileyen etkenler arasında domainsecimi gelmektedir.

Domain Secmeden Once
İlk etapta projemizi belirliyoruz değerli arkadaşlar ne yapacağımıza iceriğimizin turune karar veriyoruz. İlk uygulamamızı bende sizlerle uygulamalı olarak yapacağım. Benim projem Avon Katalog uzerine bir site olacak fakat baya bir alt kademeden site yapacağım nedeni ise aşağıda anlatacağım.
Proje Hazır Domain Secimi
Yukarda belirttiğim Avon Katalog icerikli site yapacağımı hemen domain sitesine girip domain domain aramaya başlıyorum istediğim domain com net orh alınmış durumda olduğu icin bir alt kademe proje yapmaya karar veriyoruz. Avon katalog sayıları her ay farklı farklı oluşur bende icinde olduğumuz aya uygun olarak bir domain secimi yapacağım.
Anahtar Kelimenize Uyumlu Domain Secmek
Yukarda proje belirlerken anahtar kelimemiz meydana cıkmış olacaktır. Domain secerkende anahtar kelimenizi icinde barındıran bir domain secmelisiniz. Bende yaklaşan kampanya ile aranacak kelimeyi tahmin ettim ve ona gore domain secimi yaptım domainimin 2 anahtar kelimesi mevcuttur.
Niche Domain Secimi
Yukarda yaptığım domain secimi niche olayıdır arkadaşlar. Alt kademe domain secimi olup Avon secmedim, Avon Katalog secmedim 3. basamaktan bir domain sectim hedeflediğim kelimeye ulaşmam 1 hafta 10 gun surer en gec niche domain secmenin asıl amacıda budur.
Niche Domain Ornekleri
Google aramalarda domain adına onem vermektedir. Yukarda aldığım domainde Avon kasım kataloğu kelimesi geciyor ben pek calışma yapmasam bile bu site ilk sayfaya gelir sırf domainde anahtar kelime barındırması sebebiyledir. Daha az tehlike iceren niche domainler secmeniz belki az ziyaretci almanızı sağlasada bir cok niche site yaparak başarınızı artırabilirsiniz. Aşağıda bir kac tane niche domain orneklerini ele alalım isterseniz.
yenigelinlikmodelleri
istanbulotobusfirmaları
ankaradilkurslari
Yukarda belirttiğim ornekleri yuzlerce binlerce sektore uygun şekilde adresler alabilirsiniz. Tekrar soylemek gerekirse ziyaretci sayısı mutlak ana domainlere gore az olacaksada bir kac tane projeniz olduğunda super bir kazanc imkanı sağlarsınız.
Niche Domainler ve EMD Guncellemesi
Google son guncellemesi ile daha cok anahtar kelime iceren domainleri hedef alındığı bilinsede gozden kacan bir ayrıntı hani baştanda soyledim domaini alıp pek birşey yapmasamda ilk sayfaya gelir deyimi icin gecerlidir. Evet niche olup icerik kalitesiz optimize yoksa google EMD guncellemesinden zarar gorursunuz ama siteniz guncel ve ozgunse hic bir sorun olmayacaktır.
Seo Hosting Secimi
Hosting alırken mutlaka seo calışmaları dikkate alınmalı ve aşağıda yer alan hususlara dikkate alınmalıdır. Bunların en başında site acılış hızı gelmektedir. Sitenizin hızlı acılmasını sağlayacak hosting firmaları kesintilerin en az yaşandığı firmaları secmelisiniz.
Site Acılış Hızı
Google arama sitesine girin saniyenin 4/1 suresince yani 25 sanisede acıldığını goreceksiniz. Sitenin hızlı acılması seo icin onemli etkenlerdenden birisidir. Sitenin hızlı acılması ilk etapta sunucuya bağlı olup bir diğer etapsa sitenizin ve dosyalarınızın boyutlardıır. Sunucuda dikkate dilmesi gereken sunucunun size yakın olmasıdır. Yani Turkiyede hizmet veren sunucu firmalarından almanız hızınızı yurtdışından alacağınız hosttan daha hızlı olacaktır.
Sistemin işleyişi şu siz sunucuya dosyanızı koyarsınız gelen ziyaretci sitenize geldiğinde duğmeye basar hadi bakalım site getir şu dosyaları der ve sistem bir koşu dosyaları almaya gider bu durumda Turkiyedeki bir sunucuya gitmekmi hızlı olur yurtdışındaki sunucuya gitmekmi tabiki en yakın olana olacaktır.
Sabit İp Kullanımı
İmkanınız varsa onem verdiğiniz siteler icin mutlaka sabit ip kullanmanızı oneririm. Hosting aldığınız yerden yıllık 20-30 TL odeyerek sabit ip alarak yuzlerce site ile aynı ipde yer almaktan kurturulursunuz.
Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hosting firması sizi vezirde eder rezilde o nedenle mutlaka kaliteli, gelişmiş ve guvenilir firmaları tercih etmelisiniz. Sunucu Turkiyede Turkiye lokasyon olmalıdır. Sunucu sık sık kesilmemeli kapanmamalıdır. Kapalı kalan sunucuda sitenize arama motoru botlarıda ziyaretcide ulaşamaz kalite kaybına index silinmesine neden olur. Turkiyeden sunucu almanız Turkiye lokasyon anlamına gelmez mutlaka lokasyonu sormalısınız. Adam amerikadan almanyadan kiralayıp satanlar mevcuttur. Yani her Turkiyeden alınan hosting Turkiyede bulunmayacağını unutmayınız.
Evet değerli arkadaşlar bir siteye, projeye başlamadan once seo icin dikkat edilmesi gerekenleri gorduk bu dersimizinde sona gelmiş bulunmaktayız bir sonraki derste goruşmek uzere Allaha emanet olunuz.
Kaynak: http://www.webmasteryolcu.com/seo-de...ng-secimi.html