Selamlar. Sitemin ana sayfasındaki meta keywordları dinamik olarak elde ediyorum. Son eklenen yazıların başlıklarındaki kelimeleri kullanıyorum, ardına da standart keyword listemi ekliyorum. Sonuc olarak elimde uzun bir keywords girdisi var. Bunların keyword spama girmesi kuvvetle muhtemel, cunku sayıca fazlalar. Bunu duşureceğim herhalde doğru yapıyorum. Sormak istediğim ise şu, ANA sayfadaki keywordların (ki TUM sayfalardaki keywordlar dediğim yontemle bulunuyor) duruma gore değişmesi acaba iyi birşey
değil midir. Surekli değiştiğini gorerek google beni aşağı mı ceker? Yoksa doğru yol mudur. Aklımda, databasedaki kelimeleri sayıp, sıklık sırasına gore dizip ilk 20 kelimeyi keyword olarak atayan birşey aklıma geliyor (bloglardaki tag cloud olayının oynanmış hali). Başlıklardan keyword yapma işi aceleye geldi, şu an dandik biraz. orn:
Kod:
3 dakikada uydurduğum kod parcacığı bunları cıkarıyor sonuc olarak. Gorduğunuz gibi "-"'yi de kelime olarak algılayıp virgullemiş, tekrarlar var vs. bir cok hatası var. Bunu mukemmelleştirmek istiyorum. Ustte yazdıklarıma dayanarak ne onerirsiniz