Başarının ilk basamağı ve en sağlam adımlardan biri inanmaktır. İnanmak yolun yarısıdır. Webmaster'ler kaliteli cok başarılı bir site kurma hedefinde yeni arayış icindedirler. Ancak bu istenilen durum sizde belirebilmesi icin istediğiniz olay da sizlerden aslında cok şey istiyor. Bir blogunuzun olduğunu duşunelim site aslında naz yapan kız gibidir ve hep ilgi ister bir kac gun ilgiyi kesince kendini geri ceker ve gerilemeye başlar bu durum oyle bir şeydir ki google acısından da backlinkler den daha onemli olan sitenin guncelliği ve kaliteli iceriktir ve bir gun once icerik girilmiş site o gun icerik girmeyen siteden google gozunde her zaman onemlidir yakın bir zamanda guncelleme var ve google ilk olarak guncelliğe baktığından sitenizi guncel tutarsanız size hakkını vereceğine inanıyorum. Blog'lar, forumlar vb. siteler hep ilgi ister en azından gunde bir iki ozgun makale ve icerik girmeniz gerekiyor forum siteleri icinde kaliteli ziyaretciler ve uyelere ihtiyac var ancak bir cok foruma girmemle cıkmam bir oluyor ve bir daha yanlışlıkla bile o siteye girmek istemiyorum, bunun nedeni "uye olmadan linkleri goremezsiniz" ibaresi cok berbat bir durum ve -10 puanla başlamış oluyorsunuz bu ilk aşama zaten bu adımda ziyaretciyi direkmen soğutuyorsun bir kişiye faydalı bir link var ve bakmak yada indirmek istediğinde zamanının boşa gideceğinden zaten uye olacağı varsa da olmaz benim yaptığım gibi fakat zorunlu uyelik değilde isteğe bağlı uyelikler olsa ve ziayretci bile kısıtlı şekilde yorum yazabilse o sitede eğer faydalı bilgiler varsa zaten ziyaretci kendi uye olmak isteyecek. Aksi durumda kişi direk olarak geriye giderek başka sitelerde o uye olmadan linki goremezsin konusunu arayacak ve bulacak ( cunku hint kuması değil ve google de her şey var ).
Bazı olayları aşmısşanız daha onemli noktalara geldik demektir. Sadece yazmak yada yazmak icin yazmak yetmez en onemli nokta alanında cok iyi bildiğiniz ve konuya iyi hakim olup yaşayarak yazabilmeniz ve bu hissiyatı okuyan kişiyede yaşatabilmek her har hangi bir konu olabilir. Ama google de yok yok google'ye gore ozgunluk olmayan farklı farklı versiyonlar aslında google'nin ozgunluk kavramındaki en son halka diye duşunuyorum. Eğer başarabiliyorsanız daha once hic konusu acılmamış fikirleri sunmak yada uygulamak bu cok zor olduğu icin aynı konuları kendi fikirlerinizden yazarak , son halka olarak nitelendirdiğim ozgunluk kavramından bir ust başarı elde etmek icin o konuyu en iyi anlatan ve fikir sunan bir makale yazabilirsen sonuc olarak fikir farklılığından ve ince noktalardan başarının ilk adımı atmış olursunuz.
Amac ilk etapta kesinlikle seo amaclı olammalı amac faydalı olamak insanlara doğru kaliteli bilgileri aşılayabilmek ve sunmak amac'daki niyet iyi olunca google bunu es gecmeyerek insanlara bu faydalı oluşundan dolayı + puan vererek bir basamak daha atlatmış oluyor. Goruyorum ki bir cok webmaster cok hatalı ve yukseler de olan kişilerde sağlam adımlarla başlayıp bu iyi teorilerle bu duruma gelmişlerdir ancak bu insanlar seo bilinen gerceklerini hic bir zaman insanlara bildirmemişler ve bu konuda bencil davranarak benden - puan almışlardır. Bir cok webmaster sitelerinde seo uzmanları seo konuları vardır. Bir cok yazımda bunu bas bas bağırarak anlatmaya calıştım ve tahmin ettiğim gibi cok kişi beni anlamıyor azınlık hak verebiliyor. SEO google'de her yerde okuduğunuz seo anlayışı değil seo aslında seo'yu yazılan cizilen herkesin surekli papağan gibi tekrarladığı seo malesef değil. Gercek olan bu olaylara inanmamak ve kendi duşuncelerinizle kendi yontemlerinizle icinizde ki sesle yada deneme yanılma yontemleriyle seo'nuzu geliştirin. Yukarıdaki sozlerimde buyuk sitelerden ve bencil davranıp bu yukselmenin altın kurallarını anlatmamalarının sebebi her zaman kendisi yukselmek ve rekabet gibi durum olduğundan kesin olmamakla beraber şuanki herkesin ağzında gezen seo kuralları bu yuksek hitli ve kaliteli pr8 pr9 pr7 ve bunun seviyesinde google dostu sitelerinin sahiplerinin uydurduğu ve rakipleri aşağılara indirerek her zaman zirvede kalma egosunun eseridir.
Link cıkışları her kes tarafından siteye zarar verdiği soylenir kesinlikle buna katılmıyorum. Sayfa icinde verdiğiniz linkler kesinlikle dofollow olsun nofollow kavramı da google'nin en ince ayrıntısı yukarıda soyledim ya; google faydalı olanı sever ve siz linkinizi o kişiye rank sağlıcak şekilde dofollow şekilde verirseniz google bunu webmasterdaşına faydalı olma acısından verdiğini duşunurek size zarar değil + 1 puan daha kazandırmış olur haliyle link verdiğiniz siteyede, ancak şoyle bir durum var link verdiğiniz site legal site ve kaliteli site ise bu + puanı o zaman alırsınız ve kalitesiz cop işe yaramayan bir siteyi zaten Google dışlamış ve değersiz olarak arka sıralara atmıştır. Sizin buradaki yardımınız belki size zarar verebilir. Footer linkler başka bir değimle ucretli satılan linkler yuzunden google'nin sitelere ceza verdiği soyleniyor, bu fikre kesinlikle inanmıyorum. Arkadaşlar google'yi gozunuzde cok buyutuyorsunuz sanal alemde evet tek ve en buyuktur ancak buyukluğu bir yere kadar algoritmaları bir yere kadar işler, Ucretli link alımı olduğunu google'nin anlayabilmesi icin 6. hissi daha tam olarak geliştiğini sanmıyorum. Yani bunu nasıl anlıyor? diye sorsam size, cevaplar tahminimce şunlar olacak footer alanından link cıkışı normal olarak siteye zarar verdiğini duşunerek karşılıksız vermeyeceğini duşunduğunu soyleyebilir ve link ckluğundan ticari rank elde edilmiş sandığını sanabilirsiniz. Fakat dediğim gibi google bunu kesin olarak anlayamaz ve kimseye haksız yere ceza vermekte istemez. Link cıkışının faydalı olması icin ana sayfadan link cıkışlarında dikkat etmeniz gereken nokta verdiğiniz linkler; en az sizin siteniz kadar kaliteli ve legal olsun faydalı olsun mumkunse aynı icerikte olsun hem karşı taraf hem siz fayda sağlayın siz sizden daha kaliteli siteye link verdiğiniz zaman google bunu ayakta alkışlar ve ziyaretcisine bencil davranmayıp faydalanması icin sitesinden link cıkısını vermesi ve dofollow olarak vermesinin karşılığı olarak rankınızda google'nin gozunde iyi yer edineceksiniz. 20'den fazla link cıkışı bilmem ne, gibi sozler bilincsizce ve heryerden duyulan sozlerin tekrarlanmasıdır www.ibrahimfirat.net sitem uzun zamandan beri rankı 4 ve iyi bir yere geldi kısa zamanda uzun zaman dediğim 6 ay gibi surede ve her guncellemeye 150 200 link cıkışı ile girdim sırf google deki seo profosorlerinin fikirleri mantıksız geldiğindne denedim ve yanılmadım ama amacım deneyip yanılmaktı. Saol google beni ve fikirlerimi yanıltmadın ve bu durumdan dolayı ne pagerank'ım azaldı ne de hitim nede kalitem azaldı.
Orjinal Kaynak >>
Seo İpucu Başarılı Sitelerin Sırrı
Google Optimizasyon0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Seo İpucu Başarılı Sitelerin Sırrı