SEO benim fikrimce şu! SEO'yu yapanlar bizim bildiklerimizin % 99'luk kesime bu durumu gercekmiş gibi gosterenler ve seo bir nevi budur en buyuk seo'dur aslında insanları yanlış yerlere yoneltmek ornek vereyim daha iyi anlaşılmam icin; normalde siz biz onlar bir kac insan cıkar ki rakip site yada siteler seo'yu iyi yapıp yukselsin ben inanmıyorum bunu bir cok kişi istemez ama ortaya seo taktikleri diye bir cok konu acılıyor aslında bu fikir bir kac kişinin zekasından ve iyi fikrinden cıkıyor ama soncta art niyetli yani sadece kendi yukselmek ve gercek gibi gozuken ufacık taktiklerle size yukseleceğini vadeder yazılarla sizi alcatması ve kendinin yukseklere cıkması gibi bu cok ince bir noktadır. Ama kendimce bu gercektir ve biliyorum ki bir cok kişi seo'cuyum yada seo uzmayınım der tamam amenna dediğim gibi cok okumuş cok bilmiş sonra kendini seo'cu sanan cok kişi var ama gercek seo'cu bu fikri % 99'luk kesime aktaran ve tureten ve dikkat ettiniz mi? seo konusunda her laf her kelime her yazı, konu, fikir ve makale hepsi birbirine benziyor mu? evet benziyor ne o yazan kişinin kendi fikri nede cok iyi bildiğinden sadece ordan burdan duyma ve okuma ile kendine gore bu fikirleri belkide google sayesinde deneme yanılma yontemi ile benimsenmiştir ancak google'yi cok buyuk gorenler ve sanal alemde kalitesi tartışılmaz ve o kadar buyuk olan google hic bir zaman kullanıcılar ve bizim gibi duşunemez cok farklı duşunur ve buyuk fikirleri vardır ve seo aslında google'ye gore herkesin bildiği değildir. bir nevi olarak en iyi seo'yu herkese bu fikirleri ve herkesin bildiklerini acıklamama gerek yok bir yonden seo'nun kralı bence budur cunku fikri atan insan oyle bir seo yapıyorki aslında iyi bir site ve google gozunde yukselmenizi istemiyor ne kadar size bu faydalı ve sizi googlede ust seviyeye cıkarak konu gibi gorunsede bunun altında yatan gizemli olay sadece gercekten "seo"dur ve seo budur size soruyorum kolay kolay kim ister google de butun sitelerin yukselmesini yada binlerce lira kazanmasını ilk once kendi icin yapar ve yapmaya devam ediyorlar sadece yaptıkları gercek gibi gosterdikleri sahte seo kurallarını insnalara aşılayarak en buyuk sitelerin sahipleri olanların akıl hocalırıdır. Bilirimki % 99 insan paylaşmayı ve karşı tarafın kendinden ust seviyeye gelmesini istemez ve bu gercek. Cok forumda google'de ve bir cok yerde goruyorum ki seo konusunda yazılan cizilen her şey neredeyse aynı ve bu aynılık zaten google kategroisinde onunda kabul etmediği bir copy paste olayıdır ama google ozgunluk ister ozgunluğu orataya atılan art niyetli ama seo kuralları gibi gosteren kisilerin fikirlerdiir yani bir cok şey ozgunlukse en başta o ozgunluğu seo kuralını bilerek ve copy paste bu zamana kadar herkesin yaptığı gibi seo kuralları olarak benimsemeyen insanların işidir. Bana bir kişi veya bir kac kişinin ortaya attığı gercek gibi goruntulenen seo kuralları olarak insanlara aktarılmış ve dikkat ettiyseniz bir cok kişi aynı fikirleri papağan gibi tekrarlar cunku herkes seo'yu google'den oğrenmiştir ama google'nin sadece arama hacminde ki buyuk duşunurlerin sayesinde ve bir fikir yayılmıştır orataya ne kadar gercek olmasada o kadar mantıklı teoriler uygulanmıştır ki zaman geldi ki % 90'lık bolum bunu benimser olmuş..

Bu cekişkiye bir ornek ile devam etmek istiyorum; nofollow ve dofollow olayı ise google'nin yaptığı en kaliteli ve en baba fikirlerin onunde gelir şu var ki google her zaman yararlı siteleri sever orneğin gov edu vs siteleri ve insanlara yararlı olur burdaki nofollow ve dofollow kavramı google'nin en iyi hamlesidir ve yararlı olanı sever yani dikkat ederseniz herkes bencildir kimse kimseye kolay kolay doofllow link vermez bu google acısından bir eksidir paylaşımcı ol ki bende sana guzelliğimi yapayım demek istiyor aslında google ozellikle kendi sitenizden kaliteli sitelere link verirken kesinlikle dofollow verin size yemin olsun bunun cok faydasını goreceksiniz aksi link vermek sizin zararınıza ve bencilliğinizin bir cezası olarak google gozunde duşmenize sebep olacak.

En buyuk seo her soylenen değil az buz kişilerin soylediği ne kadar sacmada gelse onlardır hani benim sozlerimin size sacma geldiği gibi duşunebilirsiniz. Cok kişi değil bir kac kişi yada kişinin fikirleri yaşamım boyunca bence gerceklik arz etmiştir bilirm ki cok kişinin soyledikleri papağanın tekrarlaması gibi koyun psikolojisinden gelir ve aslında onlarda hic bir şey bilmez. Seo uzmanıyım dedikleri gibi.!!

Bu konuda artık yazı yazmamın gerektiğini anladım ve artık insanlar bilinclensin istedim % 90 kişi benimsemicek ama bir kac kişinin beni haklı bulması o kişiler icin cok şey değiştirecek ornek vereyim: genelde derler 20 den fazla link cıkışı siteye zarar verir buna katılmıyorum uzun bir zamandan beri hep guncellemelere 250 den fazla dofollow link cıkışı ile girdim ana sayfamdan ama pagreankım azalmadı aksine arttı ve benden duşuk yada yuksek olsun hep dofollow veririm linki ama cok kalitesiz site ise nofollow veririm bu en doğru davranış ornek olarak yok 20 link cıkışı yok iceri linkler bunlar tamamen safsata verebildiğiniz kadar link verin insanlarla payaşımcı olun paylaşın kalitenizi ve bu etik davranıştan cok şey kazanacak ve google size hakettiğinizi verecek ben sitemi 6 ay gibi zamanda cok cok ii seviyeye getirdim ve biliyorum ki bir kac sene sonra parmakla gosterilen site olacağım.. Sitemin adı ibrahimfirat.net olduğuna bakmayın buda onemli bir nokta hic bir zaman sitenin ismi onemli değil ornek olarak google'nin hangi dilde anlamı var? google'yi google yapan kendi kalitesi ve yararlı olması ve bu faydalı olmak ve işlevseli google'yi google yapmış ve markalaşmıştır. Onemli olan isim değil onemli olan kalite duzgun seo ve işlevsellik zaten zamanla sitenizin ismi "lakslakskjkjdkjsdkfdj" olsa bile inan marka olursunuz google veya bildiğiniz buyuk siteler gibi.

Size onerim şudur ki; bir cok yazılan cizilen herkesin tekrarladıkları kalsik sozlere değil sadece kendi aklınızın ne yapmak istediğine bakın ve onu yapın başarının sırrı piyasadaki seo hocası die gecinenlerin fikirlerine değil kendi fikirlerine gore hareket etmektir. Ve acık yureklilikle soyluyorum tekraren bildiğiniz seo sadece seo konusunda uzman olanların fikirleri ve en iyi seo icin uretilmiş fikirler ve topluma benimsetilmiş ama sadece kendi cıkarları icin sandığınız gibi en iyi seo yapan kişiler değil yani sizin faydanız icin değil sadece kendi faydaları icin yapılmış seo yani bu yanıltma fikri ve herkese asılama kadar ve yukselme bekletileri guden seo kuralları aslında iyi seo yapanların sizi yanıltmalarının en birinci seosudur ve seo aslında burada başlıyor, eğer inanırsanız onlara onlar seoyu iyi yapmış olur eğer ki bana inanırsanız yolun başı olan inanmamakla iyi bir hamle ile iyi bir seo taktiğine karşı sağlam bir taktik ile yanıt vermiş olursunuz.

Anlatmak istediklerimi sadece bu kadarla sınırlıyorum ve uzatmaya gerek duymuyorum. ( Set By Narko ) ibrahimfirat.net Ailesi