Ortaya Cıkan Yeni Bir Kavram: Glasshole
Her ne kadar sanırım bir on yıl daha felan kullanamayacak olsam da Google Glass'ı merakla bekliyorum nihayetinde ben de sizler gibi. Belki de beklediğim şey bu teknolojik alet değil de, cevremde insanların Glass'larını takmış dolaştıklarını gormek herhalde
Google Glass gozluklerinin piyasaya surulmesinden sonra ortaya yeni bir kavram turedi arkadaşlar; Glasshole. Ne demek peki bu 'Glasshole' denen kavram? Glasshole, insanların ozellerine, mahrem hususlarına saygı ve nezaket gostermeksizin kullanan insanları anlatıyor ve Google da bu insanları ve bununla birlikte hepimizi kibar bir dille uyarıyor.
Google, Neden Boyle Bir Rehber Hazırlamaya İhtiyac Duydu
Glasshole niteliği taşıyan insanların arttığını duşunmesi uzerine boyle bir kılavuzu hazırlama gereği duymuş olabilir. Zira spor salonundan tutun da barlara, kafelere, restoranlara kadar bircok işletme, bu Google Glass gozluklerinden rahatsızlıklarını dile getirerek, işletmelerinde bu cihazları yasaklama yoluna kadar gittiler. Ee bu da demek oluyor ki, Google Glass'ların daha başlamadan sonlanması anlamına geliyor.
Google da bunun bilincinde elbette ve bir şeyler yapması gerektiğini hissederek, Glass'ın insanların gozundeki imajını yukseltmek ve zirvede tutmak adına calışmalara başlamış bile. Heyecan dolu videolar cekiyor, neredeyse internette 'Google Glass' yazdığımızda karşımıza cıkan ve Glass kullanan guzel kadınların guzel fotoğraflarını yayıyor internet alemine, kısacası cihazın imajını yukseltmek adına elinden gelen her şeyi yapmaya calışıyor.
Google'ın "Do&Don't" Kılavuzu
Şimdilerdeki imaj yukseltme girişimi ise yapabileceklerimizi ve yapmamamız gerekenleri ifade eden bir rehber arkadaşlar. Rehberde gecen ifadeleri kendime uyarlayarak sizlere arz etmeye calışacağım.
Yapabileceklerim:
1. Arkadaşlarımla hoş bir dunya turuna cıkabilir, ceşitli keşiflerde bulunabilirmişim. Gozluğumu takarak gezdiğim tum tarihi, doğal mekanların fotoğraflarını, videolarını cekebilir, sosyal medyada ve internette paylaşabilirmişim. 80 gunde balonla dunyayı turlayabilirim, daha net tanık olurum her şeye
2. Glass'ın ses kontrol ozelliklerini doyasıya kullanabilirmişim ve bu sayede cihaza sesle komut verirken, elim bana kalabilirmiş, bu cok iyi bir şey
3. Bu husus gercekten onemli, espri kaldırmaz. İnsanların fotoğraflarını ve videolarını cekerken kesinlikle izin istemeliyim. Zaten bu diğer tum cihazlar icin de gecerli değil midir arkadaşlar, nezaket icabı uyulması gereken bir kuraldır diyebiliriz.
Yapmamamız Gerekenler:
1. Google Glass'ı gunun 24 saati kullanmamalıyım. Normal olarak gozlerime inanılmaz zararlar verebilir, bundan da ote insanlar arasında tuhaf gorunebilirmişim Google'a gore. Biz buna bizim oralarda, gormemişin bir cihazı olmuş, tutmuş camını kırmış diyoruz en insancıl ifadeyle
2. Kesinlikle bir 'Glasshole' olmamalıyım. İnsanların mahremiyetine ve ozeline saygı gostermeliyim, nazik ve nezaket sahibi olmalıyım cihazın kullanımı esnasında. Telefon, kayıt edici ozelliğe sahip vs cihazların kullanımının yasak olduğu mekanlarda, cihazı da kullanmamalıyım. Telefonların kapatılmasının istendiği sinema salonları gibi yerlerde, Glass'ımı da kapatmalıyım.
Kısaca arkadaşlar, Google bize 'terbiyesizleşmeyin' diyor, ikazlarda bulunuyor. İnsanoğlu ciğ sut emmiş diyorum ve yapacağı varsa yine her turlu yapar diyorum ve saygılarımı sunarak iyi calışmalar diyorum. Sabırla okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/03/google-glass-ile-birlikte-turetilen.html
İyi Calışmalar..