işte o video :
Ben farklı etkilere sahip olduğunu duşunenlerdenim. Bence buruda durum SEO da amaca gore duşunup, hareket etmek. Ben coğunlukla SubDomain taraftarıyım, ama durumun aşağıda izah ettiğim şekilde olacağına hem fikirsek.
Konuyu daha derin inceleyecek olursak ;
Ekmek mi faydalıdır yoksa karpuz mu ?
Bu sorunun cevabını bulmak icin birkac farklı noktaya dikkat etmek gerekir. En onemli unsur iceriğin benzerliği, bizim tarafa bakacak olursak seogaste= seo iceriklerini barındıran bir kok site, ulke.seogaste.com = o ulkede seo iceriklerini barındıran bir web site. Bu durumda burayı ok luyorum. Şayet durum bu şekilde ilerliyorsa, ben subdomain taraftayım.
Arama motorları Subdomaini farklı bir site olarak algılar(subdomain farklı İPdemi barınacak bu da onemli, biraz yatırım yapıp o ulkeden ip alıp o subdomaini oradan acmak bizi cok fazla ileri taşır bu konuda ), buraya ozel seo ve sem calışmaları yapılabilir, ama folder bu şekilde yurumez, butun koku tamami ile etkiler. ( subdomain kullanımında etkisi daha azdır)
Kısaca tamamen karar stratejik ; hangisi yararlidir diye sorarsaniz, ekmekmi faydalidir yoksa karpuz mu? gibi bir soru cikar ortaya. yani ihtiyaciniza gore, kullandiginiz sistem size artilar yada eksiler getirebilir.
Google + - tablosu ;

Benim onerim farklı dilde yayın yapan sitelerde, subdomain yapmaktan yana, en başından beri soyluyorum. Ozellikle bu gibi durumlarda, hem coğrafi acıdan , lokal seo konusunda elimizi kuvvetlendirir, hem herhangi bir panda & penguen google penaltısından ana domaini etkilememiş oluruz. Şuana kadar olan durumlardan ana domain oldukca etkilenmiş durumda zaten.
Farklı dilde web sitelerine SEO yapma durumunda yorum & goruş & soru larınızı konu altına bekliyorum.
kaynak : http://bit.ly/1JoFqRC